Bijzondere koelkastactie brengt 1626 euro op voor Voedselbank

Nieuws

NIJKERK - Wat begon als een grapje is uiteindelijk uitgegroeid tot een actie voor het goede doel door samenwerkende ondernemers uit Nijkerk.

,,Ik wilde eigenlijk een koelkast 'live' laten beschilderen in mijn winkel door een kunstenaar," zegt Jan Gardebroek, ondernemer van Expert Nijkerk, ,,door de drukke decembermaand bleek dit onmogelijk in te passen bij de Nijkerkse kunstenaars. Uiteindelijk heb ik de Postkamer benaderd of zij de koelkast konden beschilderen in hun atelier. Heidi en Anja van de Postkamer waren direct enthousiast, juist omdat de opbrengst voor een goed doel is, namelijk de Voedselbank Nijkerk. Ze vonden het een goedidee om de anders-begaafden van de Postkamer nu ook iets voor de ander te laten betekenen. Zo gezegd zo gedaan. Ondernemer Jur van Beek levert de verf gratis. Rob Veltink van de Jumbo biedt spontaan aan om de koelkast ook te vullen. Bertil van de Ridder van de gelijknamige drukkerij neemt de lotenboekjes voor zijn rekening. Uiteindelijk zijn er 793 loten verkocht en de totale opbrengst, inclusief spontane giften voor de voedselbank is 1626 euro. Dit wordt door Jan en Ineke Brons besteedt bij de Jumbo voor voedselpakketten voor de gebruikers van de voedselbank, een extraatje met de kerst.

Nadat Jan-Jaap, medewerker van de Postkamer, een woordje op eigen wijze had gesproken, verrichtte hij de verloting die op 19 december werd gehouden. Onder belangstelling van de pers en belangstellenden trok hij het winnende lot op naam van de familie Haandrikman. Al met al een geslaagde actie die, gezien het enthousiasme, voor herhaling vatbaar is.

advertentie