Ingezonden brief

Nieuws

In de Stad Nijkerk van 19 december schrijft Henk Brinkman zijn commentaar met als titel ,,Krampachtig'' omdat geen van de raadsleden uit het vertrouwelijk gesprek dat de gemeenteraad heeft gevoerd met de burgemeester iets wilde zeggen. Maar als met elkaar wordt afgesproken dat van het besprokene niets naar buiten zal komen en dat er ook achteraf geen mededelingen over zullen worden gedaan dan ben ik daar blij mee. Openheid is een groot goed maar betrouwbaar zijn ook. Komen er toch zaken naar buiten dan heet dat lekken en dat leidt tot beschadiging van de persoon waar het over gaat.

In NRC Handelsblad van 21 december '12 geeft de minister van binnenlandse zaken, Ronald Plasterk, een lesje over eerlijk en betrouwbaar zijn in het openbaar bestuur. Eerlijk en betrouwbaar noemen we met een moeilijk woord integer zijn. Hij zegt, elke keer als er schending is van de integriteit tast dat het openbaar bestuur aan. Uit een besloten vergadering mededelingen doen heet lekken.

Wat Brinkman krampachtig noemt kunnen we dus ook integer noemen en dat valt de gemeenteraad te prijzen. Ze hebben integer gehandeld..

Janny Kalverda, oud-raadslid

advertentie
advertentie