Let's hear it for the babies

Nieuws

NIJKERK - Onder grote belangstelling vond afgelopen zaterdag 22 december Super Saturday in gezondheidscentrum Corlaer plaats. Op deze dag, georganiseerd door de praktijk voor verloskunde de Oorsprong, werden door verschillende zorgverleners en lokale ondernemers allerlei activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor Serious Request. Het doel van Serious Request dit jaar, het terugdringen van babysterfte wereldwijd, is natuurlijk iets wat de verloskundigen die dagelijks met nieuw leven te maken hebben erg raakt.

Wat was er zoal te doen op de actiedag; een pretecho/hartje luisteren bij de verloskundige, massage en ontspanningslessen bij de fysio/cesar, Rad van fortuin bij de diëtiste, gezondheidsverklaringen werden bij de huisartsen gegeven en ga zo maar door. Ook waren er verschillende ondernemers aanwezig die van alles organiseerden; fotograaf voor het maken van prachtige foto's, loterij, kinderkleding/kinderwoonaccessoires verkopen, etcetera.

Ook aan de kinderen was gedacht: van springkussen, tot een rondje in een vrachtwagen rijden, blussen met de brandweer, poppendokter, nagels lakken, schminken, er was van alles te doen. Dit alles onder het genot van een lekker kopje warme chocomelk of warme erwtensoep of andere versnapering.

Voordat de actiedag startte waren er al vele ondernemers/particulieren die geld hadden gedoneerd op www.kominactie.nl/deoorsprongtegenbabysterfte zodat er al met ruim 2000 euro van start gegaan werd. De verloskundigen hopen uiteindelijk 5000 euro over te kunnen maken naar Serious Request. Of dat bedrag gehaald is, zal bekend worden gemaakt op de actiesite en in de volgende editie van de krant.

advertentie