Lionsclub Nijkerk overhandigt cheque aan Toon Hermans Huis Amersfoort

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Leden van Lionsclub Nijkerk hebben door het organiseren van de benefietdiners Proef 't voorjaar en Proef de herfst het bedrag van € 7.250,- kunnen overhandigen aan directie en bestuur van het Toon Hermans Huis Amersfoort. Doel van de actie was een financiële bijdrage bijeen te brengen ter ondersteuning van het THHA-project ten behoeve van kinderen en jongeren die te maken hebben met kanker in het gezin. Op dinsdag 11 december heeft Richard Gerritse, lid van de LC Nijkerk en mede-initiator van het plan om de benefietdiners te organiseren, de cheque ter waarde van € 7.250,- aangeboden aan het Toon Hermans Huis Amersfoort. Directeur Karen Rutgers, bestuurslid Piet Wassink en lid van de kids & jongerencommissie Gerda Tijmensen waren blij verrast met dit bedrag.

In het voor- en najaar van 2012 hebben leden van Lionsclub Nijkerk met veel inzet en enthousiasme benefietdiners georganiseerd in de Nijkerkse Wijngaard Aan de Breede Beek. Met hart en ziel is gewerkt om zo veel mogelijk deelnemers te kunnen verrassen met een bijzonder diner van culinarist Ruud Jansen. De evenementen, gezamenlijk genoemd: LekkerNijkerk, zijn een groot succes geworden. Mede dankzij een groot aantal sponsoren is het eindresultaat een mooi bedrag voor het, gezamenlijk door de leden gekozen doel, Toon Hermans Huis Amersfoort.

Lionsclub

Een Lionsclub is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. De serviceclub organiseert o.a. sportieve of culturele activiteiten waarbij geld voor goede doelen wordt ingezameld. Daarnaast steekt de club ook veel tijd en energie in immateriële dienstverlening. De Lions uit Nijkerk maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Voor informatie over de Lionsclub Nijkerk: www.lions.nl/nijkerk.

Toon Hermans Huis Amersfoort

Het THHA is een vrijwilligersorganisatie, waar mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden in een veilige en warme sfeer een breed aanbod aan mogelijkheden voor ondersteuning kunnen vinden. Voor velen een groot goed, omdat kanker dikwijls een enorme impact op hun leven heeft. Met name ook voor kinderen en jongeren die in hun jonge leven te maken hebben met kanker van een dierbare naaste. Hun wereld staat hierdoor vaak op z'n kop. Steun bij het daarmee omgaan kan dan zeer welkom zijn. Het THHA ontvangt voor haar zinvolle werk geen structurele subsidies en is volledig afhankelijk van sponsoring en donaties.

advertentie
advertentie