Gelijkspel voor waterpoloheren

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na de tactiekbespreking van trainer/coach Hans de Groot duiken de mannen van Flevo 1 het water in. Te wachten staat de wedstrijd tegen de heren van Thetis 1. Flevo begint aan de wedstrijd onder het nieuwe motto van Hans: "Durven, willen, winnen"

Al snel dient zich de eerste kans aan: nadat jeugdspeler Stefan den Boer de eerste bal te pakken heeft en deze bij midvoor Ivar Loos terecht komt: de eerste man-meer situatie. Deze wordt niet verzilverd. beide teams zetten een aantal aanvallen op, maar het lukt ze niet om te scoren. Dan, na goed verdedigend werk van Ingmar Loos, met daarop volgend een snelle counter, weet aanvoerder Jasper Vastenburg voor de zoveelste keer het openingsdoelpunt te scoren. De voorsprong houdt echter niet lang, want na snel rondspelen van de bal, weet ook Thetis het net te vinden. Richting het einde van het eerste partje krijgt Thetis nog 2 keer een 1 op 1 situatie: deze worden gekeerd door keeper Ramon den Boer. Het eindigt in 1-1.

Het 2de en 3de partje heeft het thuisteam de overhand. In deze faire pot lukt het Flevo beter om aanvallen op te zetten, en verdedigend gaat het uitstekend. 2 keer weet Flevo vanaf de midvoor te scoren: Willem Diepeveen en Ivar Loos vinden de achterkant van het net. Vlak voor het einde van het derde partje doet Thetis nog wat terug vanuit een vrije bal.

Partje 4 word begonnen met 3-2. De teams houden het spannend, doordat de keepers de schoten keer op keer weten te pareren. Toch is Flevo duidelijk de betere ploeg, want het creëert meer kansen. Uiteindelijk krijgt Thetis na een kluts de bal voor de goal. De speler van Thetis wordt gehinderd: een strafworp. Ramon duikt in de goede hoek, maar de bal glipt net onder hem door. De laatste 30 seconden wordt niet meer gescoord, en verlaat Flevo teleurgesteld het water: eindstand 3-3.

Door de gemiste kansen voelde het voor de bovenliggende ploeg van Flevo een beetje als verlies. De durf en de wil waren er; het winnen zal spoedig komen.

J. Vastenburg 1-0, W. Diepeveen 2-1, I. Loos 3-1

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie