Ontdek het leven op landgoed Appel

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Bent u benieuwd naar het leven op landgoed Appel? Wilt u meer weten over de historie en over de natuur en landschap van dit landgoed? Ga dan zaterdag 13 oktober om 13.30 uur mee op excursie die Stichting Landschapsbeheer Gelderland en landgoed Appel organiseren. U maakt kennis met landgoedeigenaar de heer van Beuningen, die u rond leidt over het landgoed Appel. U leert de boeiende historie kennen en de rijkdom aan natuur en landschap. Ook krijgt u een kijkje in het leven van een landgoedeigenaar en leert u wat er zoal komt kijken bij het in stand houden van een landgoed. U kunt zich opgeven voor de excursie via www.landschapsbeheergelderland.nl. De kosten voor deelname zijn € 7,50.

Landgoed Appel is bijna driehonderd hectare groot. De helft is agrarisch land dat wordt verpacht, de andere helft bestaat uit bos, landschapselementen en heide. Dat oude cultuurlandschap wil de familie graag in stand houden.

Landgoedeigenaren en andere grootgrondbezitters waren en zijn nog steeds erg belangrijk voor het cultuurlandschap van Gelderland, zoals we dat vandaag de dag kennen. Landgoederen dragen bij aan de landschappelijke, ecologische en cultuurhistorische kwaliteit in Nederland.

In het Jaar van de Historische Buitenplaats en vanwege het project Leven op Landgoederen wil Landschapsbeheer Gelderland graag aandacht besteden aan het landschappelijke bezit van landgoederen. Het project Leven op Landgoederen wordt uitgevoerd met steun van diverse landelijke en provinciale fondsen. Het doel van het project is het Gelderse publiek kennis te laten maken met de beheerder en het landgoed als moderne ondernemer in het landschap en waar mensen enthousiast worden om vrijwilliger te worden op deze landgoederen in hun eigen omgeving.

Kijk voor meer informatie over de excursies en vrijwilligerswerk op landgoederen op www.landschapsbeheergelderland.nl en voor informatie over historische buitenplaatsen op www.buitenplaatsen2012.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie