Competitie van start met basketbalspektakel

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het bolwerkteam under 18 (U18) van de samenwerkende basketbalverenigingen uit Leusden, Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Baarn en Nijkerk zal komend seizoen topwedstrijden spelen in Nijkerk.

Het team, dat bestaat uit talenten uit de regio, zal uitkomen in de op 1 na hoogste competitie van Nederland en wel de interrayonale. De beste jeugdteams U18 van rayon West, Noord Holland, Noord en Oost zullen zich laten zien in sporthal Watergoor. Naast de bekende teams uit ondermeer Den Helder, Leeuwarden, Den Haag, Amsterdam en Leiden wordt nu ook Nijkerk bijgeschreven op de landelijke basketbalkaart. Nog nooit kwam een basketbalteam uit Nijkerk uit op dit hoge niveau en dus is er sprake van een unieke belevenis en gebeurtenis voor de basketbalclub Sparta Nijkerk. Het team zal ook onder de vlag en naam van Sparta Nijkerk gaan spelen en heeft ook een vijftal Sparta spelers in zijn selectie. Dit zijn: Ferenc Prépost, Niels Schipper, Kevin Heg, Mo Hussein en Sakarya Hussein.

Doel van het team is om deze talentvolle en jonge selectie om zoveel mogelijk te leren en ontwikkelen en heeft als sportieve doelstelling het halen van de final 4. Dit betekent dat men zich moet plaatsen bij de beste 4 van rayon west. Het belooft een geweldig seizoen te worden met een fantastische competitie en hopelijk is het team in staat om Watergoor op zijn grondvesten te laten schudden. Topbasketbal in Nijkerk is een mooi affiche voor Sparta en moet de aantrekkingskracht voor deze spectaculaire sport verhogen en de jeugd enthousiast maken. Na al het basketbalspektakel van de Olympische spelen en speciaal het USA team is het nu aan het Sparta U18 team om de sport te promoten. En, zoals Rene van der Gijp zei: ,,ongelofelijk.... 2 uur lang pure reclame voor de sport'', kunnen we nu verlengen met een heel seizoen!

Zaterdag 22 september zal de 1e competitiewedstrijd zijn en dat belooft al meteen een topper tegen Cobra-Nova uit Den Haag. De wedstrijd begint om 14:45 uur in Watergoor.

Basketballvereniging Sparta Nijkerk heeft naast een recreatief spelend team ook nog zes wedstrijdspelende teams die zaterdag hun eerste wedstrijden spelen vanaf 09.45 uur in sporthal Watergoor. Basketballtrainingen zijn inmiddels weer begonnen op de maandagavond. Kom kijken of nog liever train een keer mee en kijk op www.spartabasketball.nl voor het trainingsoverzicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie