Dames Flevo speelt gelijk tegen Thetis bij eerste wedstrijd van seizoen

16 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De dames van Flevo speelden in een andere samenstelling dan vorig seizoen aangezien er een teamlid vertrok naar Amersfoort en omdat de keepster nog niet fit is om te spelen. Dit bracht een mooie gelegenheid voor de 17 jarige Margot Hanekamp om het doel van Flevo te verdedigen.

Flevo kwam erg goed uit de startblokken. Margrita Bolink wist al na 13 seceonden de 1-0 op het scorebord te zetten. Thetis had hier direct een antwoord op door snel terug te komen tot de 1-1. Het aanvalsplan van Flevo was om veel in te zwemmen en zo de verdediging te ontregelen, en met name in het tweede part lukte dit goed: Joke Vastenburg scoorde de 2-1 uit een man meer aanval en Jose van den Hoven scoorde via een prachtig afstandschot zodat er aan het einde van het tweede part 3-1 op het scorebord stond.

In het derde partje maakte ook invaller Jamie van de Pol een prima indruk door tijdens het opzwemmen meteen de bal te veroveren. Helaas wist Thetis tijdens het derde part terug te komen tot 3-3. Flevo gaf echter niet op en Rosanne Bakker maakte van haar debuut bij dames 1 er eentje met een gouden randje door naast prima te spelen ook het vierde doelpunt te maken; een keihard schot van buiten de 5 meter.

In het vierde part kon dus nog van alles gebeuren. Margita Bolink maakte haar tweede doelpunt van de avond na een overtreding buiten de 5 meter en toen later Cindy Ham de 6-4 op het scorebord wist te zetten na een mooie man meer situatie te hebben uitgespeeld, dacht Flevo de drie punten binnen te hebben. Helaas wist Thetis nog tweemaal een doelpunt te maken in de laatste minuut. Knap keeperswerk van Margot Hanekamp voorkwam zelfs de winnende treffer voor Thetis. Hierdoor werd 6-6 de einduitslag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie