Petitie over hondenbeleid in Nijkerk

13 september 2012 om 00:00 Nieuws

De gemeente is van mening dat het huidige hondenbeleid prima werkt. Er zijn echter verschillende hondenbezitters die daar anders over denken. Wie ook van mening is dat het hondenbeleid van de gemeente Nijkerk voor verbetering vatbaar is, kan de petitie ondertekenen. Dat kan bij: De Oostermolen in Nijkerk, Van Essen diervoeders in Nijkerkerveen en Pets Place in Hoevelaken.

NIJKERK - Hondenbezitters van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken worden opgeroepen om een petitie te tekenen over het hondenbeleid van de gemeente Nijkerk.

Het huidige hondenbeleid heeft niet alleen niet het gewenste resultaat voor wat betreft de overlast van hondenpoep maar heeft ook gevolgen voor de honden. Er zijn al langere tijd in Nederland initiatieven aan de gang voor een hondvriendelijk hondenbeleid waarvan ook nog eens uit studies is gebleken dat dit vele malen effectiever is dan het hondenbeleid dat de meeste gemeenten nog inspiratieloos van elkaar overnemen door te knippen en plakken.

Hondeneigenaren betalen belasting, maar zien daar ook graag iets tegenover. Bijvoorbeeld voldoende prullenbakken voor de poep. Denk eens aan duurzaamheid, door het huidige hondenbeleid wordt iedere probleemloos afbreekbare drol door het plastic zakje er omheen ineens een stuk moeilijker afbreekbaar. Daar waar het niet opgeruimd hoeft te worden is de druk zo hoog dat deze gebiedjes ernstig vervuild zijn. De hondenpoepzuiger rijdt er meer doorheen dan dat er opgezogen wordt. Zorg verder voor voldoende ruime en veilige speelplekken. De meeste honden moeten het stellen met slechts 2 a 3 wandelingen per dag van misschien eens 15 a 20 minuten. Als ze dan niet los mogen, is dat niet goed voor hun welzijn.

Online tekenen kan ook door een mailtje te sturen met als onderwerp ‘ondertekening petitie hondenbeleid Nijkerk’ naar hondenbeleid@woofz.nl. Onderteken de petitie voor 1 november 2012. Op www.woofz.nl kunt u op de hoogte blijven via het tabblad informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie