Nog éénmaal genieten van beiaard

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het Nijkerkse beiaardseizoen startte twee maanden geleden op spectaculaire wijze in De Bogen. Misschien was u er zelf wel bij: Een pittige brassband, een rijdend carillon en knallende kanonnen. Het was een feestelijk en gezellig gebeuren, waar de hele buurt nog steeds over praat.

Inmiddels is een heel gevarieerde beiaardserie voorbij gekomen. Met bekende beiaardiers uit Nederland, maar ook twee Belgen, een Poolse, twee Amerikanen, een Deen en een Engelsman. Allemaal vinden ze het heel bijzonder om op het Nijkerkse carillon te spelen, omdat het zo prachtig klinkt en zo prettig speelt. Ook zijn ze onder de indruk van de ontvangst door de Nijkerkse Klokkenspelvereniging en van de manier waarop deze NKV de promotie van dit schitterende carillon behartigt.

Bijzonder concert

Aanstaande donderdag , 6 september, wordt het beiaardseizoen al weer afgesloten, maar ook deze keer met een heel bijzonder concert! Maar nu gewoon op de eigen beroemde carillon in de prachtig geschilderde toren van de Grote Kerk. Maar het bijzondere is dat er een elektrische piano naar boven wordt gesjouwd, waarvan het geluid wordt versterkt, zodat het kan samenspelen met het carillon! Stadsbeiaardier Freek Bakker bespeelt het carillon en sterbeiaardier Boudewijn Zwart de piano. Het is een combinatie die in Nijkerk nog nooit te horen is geweest.

Het concert is in de hele binnenstad goed te horen en zeker op ode speciale luisterplaats bij het Tabakhuis, Nieuwstraat 9 en natuurlijk helemaal gratis.

Zie voor meer informatie: www.nijkv.nl. Zie ook: www.twitter.com/Nijklokkenspelv. Ook op Facebook zijn we present: www.facebook.com/nijkv

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie