Woningstichting Nijkerk doet mee aan Burendag

27 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK -Zaterdag 22 september is het zover: de zevende Burendag. Dus steek de koppen bij elkaar en bedenk een leuk plan om samen met buren iets te doen in de wijk, buurt of straat. Organiseer bijvoorbeeld een schoonmaak- of opknapdag. Het Oranje Fonds kent een bijdrage toe van € 500,- om deze Burendagactiviteit mogelijk te maken.

Op zaterdag 22 september viert Nederland voor de zevende keer Burendag. Organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds moedigen buren aan om samen, onder het genot van een lekker kopje koffie, goede ideeën te bedenken die de buurt nog leuker, veiliger en socialer maken. Het Oranje Fonds heeft dit jaar anderhalf miljoen euro beschikbaar voor ieder goed idee om uit te voeren op Burendag. Op www.burendag.nl leest u meer over de voorwaarden en richtlijnen voor het aanvragen van geld. Ook het aanvraagformulier en de toolkit zijn via deze website te downloaden. Het aanvraagformulier moet uiterlijk 1 september om 12.00 uur bij het Oranje Fonds binnen zijn.

Woningstichting Nijkerk ondersteunt dit initiatief van harte en is bereid het bedrag voor haar huurders te verdubbelen. Voor meer informatie over de voorwaarden en de bijdrage van WSN, kunt u contact opnemen met Jan Beeuwkes, telefoonnummer (033) 247 74 27. Als er een plan wordt ingediend waar huurders en kopers bij betrokken zijn, dan wordt de bijdrage van WSN voor de helft beschikbaar gesteld.

Duurzaam contact in de buurt

De afnemende samenhang in de buurt was voor Douwe Egberts aanleiding om in 2006 Burendag te introduceren. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds, waarmee Burendag nog verder kon uitgroeien tot een maatschappelijk fenomeen. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen met geld, contacten en ideeën. Doel van Burendag is mensen dichter bij elkaar brengen. Met succes. Vorig jaar bracht de feestdag meer dan 1 miljoen buren bij elkaar. Burendag vindt elk jaar plaats op de vierde zaterdag van september.

advertentie
advertentie