Veel animo voor de 'Vlaanderen' wandelgroep van Humanitas Noordwest Veluwe

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - Vorig jaar september is de werkgroep Steun bij Verlies van Humanitas Noordwest Veluwe gestart met een wandelgroep voor mensen die hun partner verloren hebben. De wandelgroep , welke zijn naam ontleent aan een donateur van Humanitas, krijgt veel belangstelling en wordt daarom ook dit jaar meerdere malen georganiseerd.

Niet iedereen die te maken heeft met het verlies van een partner heeft behoefte aan individuele gesprekken of aan deelname aan een lotgenotengroep (lotgenotengroepen worden ook georganiseerd door onze werkgroep). Het kan zijn dat u wel behoefte heeft aan een andere vorm van contact met mensen met eenzelfde ervaring.

Om aan die behoefte te voldoen wordt de 'Vlaanderen' wandelgroep georganiseerd. Dit is een wandelgroep die bestaat uit diverse deelnemers die hun partner verloren hebben en die weten hoe dat voelt en wat de verdrietige gevolgen daarvan zijn voor het dagelijks leven. Door te wandelen komt u niet alleen letterlijk in beweging, maar ook figuurlijk. Al wandelend kan er iets gebeuren met en in uzelf, omdat het wandelen in de natuur daartoe uitnodigt. Ook kunnen er tijdens de wandeling spontaan allerlei gesprekken ontstaan.

De wandeltochten worden elke eerste zondag van de maand gehouden en starten om 13.30 uur. De wandelingen duren ongeveer een anderhalf uur. Er wordt in de omgeving van Ermelo, Putten en Harderwijk gewandeld. Na afloop wordt er met elkaar koffie gedronken.

Als nieuwe deelnemer wordt u bezocht door één van de organisatoren van de wandeltochten, zodat er reeds een vertrouwd gezicht is als u voor het eerst meewandelt. Voor meer informatie en/of opgave kunt u bellen met de coördinator, telefoonnummer 085-0031234 / 06-11281500 of een e-mail sturen naar sbv.nwveluwe@humanitas.nl.

www.humanitas.nl/afdeling/noordwest-veluwe

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie