Dennis van den Brink wint Grote Prijs CH de Wolden

Nieuws

VEENINGEN - Voor heel veel publiek werd zondagmiddag in Veeningen, gemeente de Wolden (Dr.), de Grote Prijs verreden. Slechts vier ruiters wisten het 1.45 m. hoge basisparcours foutloos af te leggen. En daar zat Nijkerkervener Dennis van den Brink bij.

In de barrage ging Michiel Brusse (Wapserveen) als eerste van start met Cannavaro D (v. Caplan). Brusse deed het in die barrage erg rustig aan, maar bleef foutloos. Mareille van Geel (Gees) reed met de hengst Winston (v. Heartbreaker) weliswaar sneller, maar ook zij nam niet veel risico. Rabo Talententeamlid Dennis van den Brink (^Nijkerkerveen) ging wel voluit en dook met Royal Dream (v. Indoctro) maar liefst vijf seconden onder de tijd van Mareille van Geel en tien seconden onder de tijd van Brusse. Voor deze ruiter was deze Grote Prijs een mooie generale repetitie richting het EK voor Young Riders, dat van 14 tot en met 19 augustus in het Oostenrijkse Ebereichsdorf wordt verreden. De laatste starter in de barrage Doron Kuipers (Mijnsherenland), die ook naar het EK voor Young Riders gaat, probeerde met Ups-a-daisy (v. Gentleman) de tijd van Van den Brink te verbeteren. Het leek er op dat hij daarin zou slagen, tot hij op de één na laatste hindernis een foutje maakte. Daardoor eindigde Kuipers als vierde.

Eerder deze zondag had Van den Brink met Wet Wet (v. Phin Phin) al de finale van de Small Tour weten te winnen, terwijl Rabo Talententeamlid Sjaak Sleiderink (Weerselo) met BMC Boemerrang (v. Namelus R) de finale van de Youngster Tour winnend had weten af te sluiten. De zege in de finale van de Medium Tour ging naar Anne-Liza Makkinga (Ommen) met Waikiki (v. Lovis Corinth).

Meer info zie: www.chdewolden.nl

advertentie