CD-presentatie Urker Mans Formatie in Nijkerk

28 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Tien professionele Urker zangers vormen tezamen de nieuwe Urker Mans Formatie. In mei hebben zij een vijftal presentatieconcerten gegeven en tijdens een zomertour presenteren zij hun eerste CD 'KRACHT, De Urker Mans Formatie in Concert'.

De tenoren en bassen hebben de ervaren mannenkoordirigent Martin Mans aangetrokken om als nieuwe formatie van start te gaan. Op elf locaties treden zij op om hun eerste CD te promoten. Voor de begeleiding op het orgel is Wim Magré uit Elburg gecontracteerd. Hij begeleidt de zangers op een Content Concertorgel en brengt enkele van zijn geliefde improvisaties ten gehore. De Urker zangers bezingen vanouds de zee, de storm, angst en vertrouwen. Hier blijft het echter niet bij. Mans put uit een bodemloze hoeveelheid muziek die hen op het lijf geschreven staat zoals spirituals en klassieke thema's. Als welkom krijgt iedere bezoeker een orgel-CD van Martin Mans cadeau!

Datum: zaterdag 18 augustus 2012

Locatie: Fonteinkerk Nijkerk (Ds Kuyperstraat 2)

Aanvang: 19.30 uur.

Toegang: € 22,50. In de voorverkoop en bij reservering € 20,= (+ gratis orgel-CD)

Kinderen t/m 11 jaar betalen slechts € 5,=.

Reserveren: www.urkermansformatie.nl of op t. 06-25391903.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV-Nijkerk, Plein 2b.

Achtergrond UMF en Martin Mans (1965):

Deze gepassioneerde dirigent weet waar hij mee bezig is. Hij dirigeert drie grote mannenkoren (Waddinxveen, Nijkerk en Zaandam) en heeft twee gerenommeerde zanggroepen onder zijn hoede (The Martin Mans Formation en Vocal Group VOICE). Een welkome aanvulling hierop vormt De Urker Mans Formatie die een geheel eigen stijl heeft van zingen en kleden. De mannen treden altijd op in traditionele Urker dracht in de herkenbare kleuren rood/wit en zwart. Willem de Ridder, Pieter Baarssen, Arie van Urk zijn enkele bekende namen. De meeste zijn woonachtig op het voormalige eiland en zingen is hun tweede natuur. Onder leiding van Martin Mans worden zij opwaarts gestuwd in hun muzikale uitingen. Voor de presentatieconcerten is een programma gevormd met liederen zoals 'Veni Jesu, Houd mij vast, Ik bouw op U, De kracht van Uw liefde, De Storm, Daar is Kracht, Hallujah van Händel, Sailing en By the Rivers of Babylon en vele anderen. Aan het orgel zit Wim Magré, de bekende organist uit Elburg die zijn sporen in de muziek ruimschoots heeft verdiend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie