Cabriotocht voor kinderen met kanker

25 juli 2012 om 00:00 Nieuws

'Zonder te praten voel je verbondenheid'

ERMELO/PUTTEN/NIJKERK - Een dagje genieten, maar wel met een bijzondere lading. ,,Dat voel je'', beamen drie heren die er op een geheel eigen manier bij betrokken zijn. Gert van den Broek, directeur van de VDB recreatiegroep, Reinier Kaper, eigenaar van organisatiebedrijf Reintje de Vos en directeur Marcel Glaser van 'Royal Tulip Heerlickheijd van Ermelo' hebben het over de Cabriotourtocht voor de stichting Kika die op zondag 12 augustus op het programma staat.

door Melissa Hofland

De cabriotour voor de stichting Kika, een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker (Kinderen Kankervrij), is een initiatief van twee jongens uit Den Haag. Een jaar geleden waren de twee voor deze toer opzoek naar een mooie route op de Veluwe. Ze klopten aan bij De Heerlickheijd om de tour te faciliteren.

,,Natuurlijk wilden we aan zo'n mooi initiatief meewerken'', steekt Glaser van wal, ,,Kinderen raken mij. Maar ook het onderwerp kanker doet mij veel. Een vriend van mij, een fanatiek wielrenner en sportman is aan slokdarmkanker overleden. Dat doet je wat en heeft mij in beweging gezet. Ik ben in het bestuur gegaan van de stichting die deze vriend nog voor zijn dood had opgericht, genaamd 'Tegenkracht. Deze stichting gaat ervan uit dat sport helpt in het proces van de behandeling van kanker.''Maar Glaser laat het daar niet bij. ,,Maatschappelijke betrokkenheid alleen kan soms wat loos klinken, voor mij, Opzich helemaal niets mis mee natuurlijk, maar als je ergens echt iets voor voelt, dan kun je nog veel meer,'' weet hij. Zo ging hij in juni van dit jaar vier keer de Alpe 'dHuez op om geld in te zamelen voor de behandeling tegen kanker. ,,Het ergste is natuurlijk als een kind te maken krijgt met de ziekte. Een collega binnen de Heerlickheijd moest twee jaar geleden haar kind na een ziekbed van een jaar naar het graf dragen. Verschrikkelijk,'' vindt Glaser. Kaper en Van den Broek beamen dat. Ook zij hebben deze ziekte in hun nabijheid meegemaakt. ,,Naast dat je gewoon een hele leuke dag hebt met elkaar, is er ook een bepaalde verbondenheid. Soms wordt er over gesproken. Soms geeneens. Maar je voelt het'', zegt Kaper. Hij is bij de cabriotour betrokken als gids. ,,De jongens benaderden me vorig jaar al. Normaal gesproken werk ik niet op zondag. Maar voor dit initiatief maak ik graag een uitzondering.''

Kaper is op de dag van de cabriotour dan ook te vinden als gids op een speciale tourbus. ,,We eindigen, pauzeren en starten ook met de deelnemers aan de tour. Regelmatig kruisen we ze. Maar verder zullen we ook de mooie plekken laten zien van het gebied (Ermelo, Putten en Nijkerk) waar we doorheen trekken'', legt hij uit. Voor 50 euro kunnen geïnteresseerden mee op de bus. Voor net ietsjes meer (99 euro) kunnen bezitters van cabrio's zich aanmelden. Dat doet ook Van den Broek al voor de tweede keer met zijn BMW Z1. Cabrio's zijn zijn hobby. ,,Dat open rijden is het 'm. Dat geeft zo'n vrijheid. Echt een beléving. Eén worden met de natuur. Geweldig. En dan deze keer voor zo'n mooi doel. Goed toch?''

Vorig jaar deden zo'n 170 auto's mee, de organisatie hoopt dit jaar op 200 deelnemers. Vorig jaar werd een bedrag van 17.500 euro opgehaald voor Kika. Dit jaar gaat de organisatie voor minstens 20.000 euro. Doet u mee? Een loting, verkoop van de kikabeer zijn ook onderdeel van de tour. Ook zijn verschillende arrangementen met en zonder logeren op de Heerlickheijd te boeken. Zie voor alle informatie:

www.kikacabriotour.nl/kika

advertentie
advertentie