Glazen uitbreiding voor Eierhal

20 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Eierhal krijgt een uit glas opgetrokken uitbreiding aan de zijde van het Smidsplein. Dat voorstel heeft ontwikkelaar Aprisco aan de gemeente voorgelegd. De Monumentencommissie van Nijkerk zal het voorstel komende woensdag, 25 juli, bespreken.

Directeur Harold Beugelink zei in een toelichting, dat de uitbreiding is ontworpen op aandringen van de toekomstige huurder, modeketen C&A. Beugelink: ,,Het huurcontract met C&A dateert alweer van een jaar of zes, zeven geleden. Inmiddels zijn de normen veranderd en heeft de modeketen behoefte aan uitbreiding van de ruimte. Het voorstel om dan een verdieping aan te brengen, is vanwege het zicht op de kapconstructie, onbespreekbaar. We willen nu een aanbouw aan de zijde van het Smidsplein, die aan zal sluiten bij de glazen constructie, die aan de voorzijde van de Eierhal komt. Het geheel wordt dus heel transparant. Op die plek hebben vroeger ook de eierinpakplaatsen gestaan. Daar sluiten we bij aan."

C&A wil de ruimte gebruiken voor personeelsvertrekken en magazijn.

Komende woensdag, 25 juli, zal de gemeentelijke Monumentencommissie het voorstel beoordelen. Eventuele opmerkingen zullen al dan niet door Aprisco worden verwerkt. Om het plan uit te kunnen voeren is een omgevingsvergunning nodig, die Aprisco vervolgens kan aanvragen. Daarna zal de monumentencommissie een officieel advies uitbrengen, waarna het college een beslissing neemt.

Aprisco heeft de gemeente laten weten binnenkort een aannemer te selecteren en verwacht in oktober met de bouw te kunnen beginnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie