Sam Bos naar Medtronic Junior Cup Diabetes 2012

Nieuws

NIJKERK - De Medtronic Junior Cup Diabetes is het officieuze wereldkampioenschap voetbal voor jongeren met diabetes. In 2012 vindt dit wereldkampioenschap voor de zesde keer plaats, waarbij de Nijkerker Sam Bos zal deelnemen.

Het kampioenschap vindt plaats van 24 tot en met 26 augustus 2012 in Lausanne - Zwitserland

Aan het kampioenschap in Zwitserland doen ongeveer 130 jongeren met diabetes mee uit twaalf landen, zoals Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk/Ierland, Mexico, Hongarije, Polen, Slowakije, Canada, Duitsland en België.

Het Nederlandse team onder leiding van Tiny Stoop, waar Sam voor is geselecteerd, bestaat in totaal uit elf kinderen met diabetes in de leeftijd van acht tot twaalf jaar. Helemaal verrassend is de uitverkiezing van Sam niet, want hij is vele jaren een succesvolle voetballer bij Sparta Nijkerk.

In Nederland is de voorbereiding op dit evenement georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met Medtronic, met medewerking van de Johan Cruyff Foundation, SCIANDRI Sportmanagement en verschillende ziekenhuizen. In totaal namen negentig jongeren deel aan de voorselecties in Amsterdam, Eindhoven en Arnhem. Op 9 juni volgde het slotstuk, waarbij de laatste dertig kandidaten uit de voorselectierondes streden om één van de elf plekken. Op zaterdag 16 juni 2012 kwam het verlossende woord van de Bas van de Goor Foundation, toen bleek dat Sam Bos Nederland in augustus mag vertegenwoordigen tijdens de Medtronic Junior Cup Diabetes in Zwitserland. Vorig jaar ging een andere Nijkerker, Yoran van Buiten, hem al voor en hij behaalde met het Nederlandse team de wereldtitel.

Aanvullende informatie:

Tijdens de voorbereiding en het toernooi zijn de verrichtingen in Zwitserland live te volgen via de website van de Bas van de Goor Foundation www.juniorcup-diabetes.nl .

Updates ontvangen? Volg dan de volgende accounts:

Bvdgf.hyves.nl

Twitter.com/jeroenflim

Twitter.com/basvandegoor

Twitter.com/bvdgf

Waarom wordt de Medtronic Junior Cup Diabetes georganiseerd?

De Medtronic Junior Cup Diabetes wordt georganiseerd om jongeren met diabetes bewust te maken van het positieve effect van sport en bewegen op hun dagelijks leven en om te laten zien dat je met diabetes wereldkampioen voetbal kan worden.

Over de Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation is opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor. Bas kreeg tijdens zijn actieve sportcarrière zelf type 1 diabetes en ondervond in die tijd al de voordelen van sport op zijn diabetes. De foundation heeft dan ook als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. De Bas van de Goor Foundation organiseert sinds 2006 sportactiviteiten in de vorm van bijvoorbeeld clinics, sportdagen, sportkampen en challenges voor mensen met diabetes. De Bas van de Goor Foundation werkt samen met supporters, sponsoren en ambassadeurs. Door verschillende middelen in te zetten zoals de website, sociale media, presentaties en optredens in de media wil de foundation mensen met diabetes en hun omgeving (waaronder ook medisch specialisten, familie en vrienden) bewust maken van het belang en het positieve effect van sport in hun dagelijks leven. Voor meer informatie: www.bvdgf.org

Over Medtronic

Medtronic zet zich in om mensen met chronische aandoeningen - zoals diabetes - een volwaardiger leven te bieden. Door nauw samen te werken met artsen van over de hele wereld, ontwikkelen we producten en therapieën waardoor patiënten weer een actiever leven kunnen leiden. Meer informatie op: www.medtronic-diabetes.nl en www.medtronic.nl.

advertentie