Adelinde Cornelissen in Olympisch team

Nieuws

ERMELO/NIJKERK - Met en zeer goed uitgevoerde rit reden Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en Jerich Parzival (Jazz x Ulft) zich zonder enig probleem als derde combinatie in het dressuurteam, dat eind juli aan de start komt van de Olympische Spelen.

,,Ik was erg onder de indruk. Vooral in het begin van de Grand Prix was de combinatie erg sterk. Aan het einde raakte Parzival iets vermoeid, waardoor een paar hele kleine foutjes ontstonden. Ik ben er van overtuigd dat in de komende weken Parzival conditioneel nog net iets sterker wordt, waardoor deze kleine foutjes niet meer worden gemaakt", aldus bondscoach Sjef Janssen. Janssen was van mening dat vooral de piaffe en passage reprises fraai werden uitgevoerd, net als de eerste pirouette en de changementen, zowel om de pas als om de twee.

Ook Adelinde Cornelissen was uiterst tevreden. "Ik denk dat we een hele goede proef hebben neergezet en met een score van 81.13% ben ik nu dik tevreden", aldus de amazone.

Naast Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival maken ook Anky van Grunsven (Erp) met Salinero en Edward Gal (Harskamp) met Glock's Undercover deel uit van het Nederlandse Olympische dressuurteam. Komende week zullen in Aken Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) met Hunter Douglas Toots en Patrick van der Meer (Naaldwijk) met Uzzo gaan strijden om de vierde plaats, die voor een individuele Nederlandse ruiter beschikbaar is.

advertentie