Weer een Bende op het plein van Niekark

Nieuws

NIJKERK - Op het Plein van Niekark was het afgelopen zaterdag weer een bende.

's Ochtends om half acht arriveerde de podiumtrailer. Deze werd dit jaar recht tegenover de terrassen geplaatst naast de 'muziektent'. Een opstelling die voor herhaling vatbaar is. Veel tijd en aandacht werd besteed aan het geluid (en licht) want de organisatie vind een goed en zuiver geluid het belangrijkste van de Bende.

Om 15.00 uur stond de eerste band klaar Reventes, 3 jonge mensen uit Ede die een prima stukje punkrock lieten horen. Daarna beklom de jongste punkrockband uit Nederland 'Chop 226', ook een 3 mansformatie het podium. De 12-jarige gitarist van deze band stal de harten van het publiek.

De 3e band Rocker Arms, ook weer een 3 mansformatie compleet met contrabas, bracht een uur lang Rockability waar je gewoon vrolijk van wordt. Daarna was het de beurt aan Target, easylistening door een zangeres met een dijk van een stem en twee akoestische gitaristen. Ook de bluesrock werd deze editie niet vergeten. De OldDogBluesRockBand, compleet met diverse mondharmonica en gitaarsolo's en covers van Gary More en zelfs The Beatles, bleken een populaire attractie. Ritn Ditn bracht het RocknRoll met streekdialect weer tot leven compleet met strijkplankact. Helaas moest de laatste band GrooveNRG, met de betoverende stem van Maartje, een uurtje in de regen spelen, maar…….de fans bleven gewoon voor het podium staan luisteren en swingen.

Al met al weer een geslaagde Bende van Niekark met een zeer gevarieerd programma aan muziekstijlen en bands. De organisatie is al weer bezig met het programma van volgend jaar en hoopt natuurlijk weer op steun van hun sponsors en de aanwezigheid van een enthousiast publiek. Meer informatie: www.bendevanniekark.nl

advertentie