Eén nacht bidden voor de Vervolgde Kerk

27 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - In de nacht van 1 op 2 juni is er een Nacht van Gebed. Christenen uit de omgeving worden van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen. Ook in Hoevelaken kunnen belangstellenden hieraan meedoen en wel in Rehoboth (achter de Hervormde Dorpskerk), Westerdorpstraat 67. Aanvang: 1 juni 22.00 uur - 2 juni 02.00 uur.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De 'Nacht' wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België. De speciale gebedsnacht vormt de aanloop naar de Zondag voor de Vervolgde Kerk op 3 juni.

,,De Nacht van Gebed en Zondag voor de Vervolgde Kerk worden bewust het eerste weekend na Pinksteren gehouden. Direct na Pinksteren begon de vervolging van de eerste gemeente'', zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. ,,We vragen mensen tijdens de Nacht van Gebed één nacht slaap te missen om naast vervolgde christenen te staan in gebed. 's Nachts bidden kwam ook in de Bijbel voor. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente 's nachts vol vuur voor hem. Petrus kwam op een bijzondere manier vrij. Ook Paulus en Silas baden gedurende de nacht.''

Open Doors heeft een dvd en een informatiemap gemaakt voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Wereldwijd worden 100 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Dit jaar staat de Nacht van Gebed in het teken van de Vervolgde Kerk van nu en van de toekomst. Open Doors voert op dit moment een speciale campagne voor kinderen uit de Vervolgde Kerk: 'Niet langer kind'.

Meer informatie over de Nacht van Gebed vindt u op www.nachtvangebed.nl.

Voor verdere informatie: 06-43738978

advertentie
advertentie