Dames sc Hoevelaken verliezen met korfbaluitslag

27 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De dames van sc Hoevelaken scoren er lustig op los in de nacompetitie. Nadat op Hemelvaartsdag tweedeklasser Papendrecht op vijf treffers werd getrakteerd, was het zaterdag de beurt aan het tweede team van Barendrecht, om vijfmaal te vissen. Het enige verschil was echter, dat Papendrecht slechts één treffer tegenover het Hoevelakense vijftal wist te zetten. Barendrecht DA2 was zesmaal trefzeker en nam de winst mee naar huis. De Hoevelakense voetbalsters moeten daarom zaterdag in de achtervolging, al is een verschil van één treffer te overzien.

Met de kleine, snelle en behendige aanvalsters stichtte Barendrecht vanaf de aftrap gevaar voor het Hoevelakense doel. Al na twee minuten stond de eerste treffer op het bord, die al vanaf de aftrap in de lucht hing. De Hoevelakense defensie had nauwelijks weerwoord op de Barendrechtse aanvallers en een ruime terechtwijzing leek in de maak. Maar het liep anders. Na van de schrik te zijn bekomen kreeg Hoevelaken relatief makkelijk een strafschop toegewezen, die door Tamara de Wilde onberispelijk werd verzilverd. Een dikke meevaller, al leek halverwege de eerste helft het doek alsnog te vallen. Barendrecht maakte goed gebruik van de zwakke plekken in de Hoevelakense defensie en nam een 3-1 voorsprong. Maar waar de Barendrechtse aanvalsters de Hoevelakense achterhoede de baas was, daar waren ook de Hoevelakense aanvalster de meerdere over de Barendrechtse defensie. Jolien Mallegrom, tegen Papendrecht zowel uit als thuis verantwoordelijk voor de gehele Hoevelakense productie (zeven treffers) en Manouk van de Vuurst zorgden 'vanuit het niets' voor een gelijke ruststand: 3-3.

Na de thee was de eerste stootslag opnieuw voor de gasten (3-4), maar via twee treffers van Manouk van de Vuurst, met een prachtige gelijkmaker vanaf ruim dertig meter, kwam Hoevelaken halverwege de tweede helft voor het eerst op voorsprong: 5-4. Die weelde bleek echter te groot, want ook Barendrecht beheerste de tactiek van 'erop en erover'. De dadendrang leidde uiteindelijk tot een 5-6 eindstand, een uitslag die op het nieuwe sportpark van korfbalvereniging Telstar niet zou misstaan.

Na de 5-1 overwinning op Papendrecht mocht Hoevelaken in de uitwedstrijd met 3-2 verliezen. Ditmaal moet Hoevelaken in Zuid-Holland echter op zoek naar de winst, om uiteindelijk de finale van de nacompetitie te halen. De dames van Jack van Beek zullen dan de nadruk moeten leggen op de aanval, want daar is het voor Hoevelaken te halen.