Nieuwe routes voor Veluwe Wandeltocht

Nieuws

NIJKERK - Op zaterdag 12 mei om 14.30 uur geeft burgemeester mr. drs. G.D. Renkema het officiële startsein voor de 5 km route van de Veluwe Wandeltocht op het grote veld tegenover de ingang van v.v. Sparta Nijkerk aan de Luxoolseweg. Er is weer veel muziek en de parkoersbouwers hebben maar liefst drie nieuwe routes gemaakt.

Deze Veluwe Wandeltocht belooft weer een waar spektakel te worden en de organisatie verwacht ruim drieduizend deelnemers van jong tot oud. Er zijn weer 5 afstanden waaruit men kan kiezen. Het dweil- en amusementorkest de Love Hendels uit Putten treedt op tussen 14.30 en 17.00 uur op het Plein en maar liefst zeven fanfarekorpsen lopen mee met de wandelaars.

Routes

De kortere afstanden, 5 en 10 gaan langs het mooie buitengebied van Nijkerk. De 15 km is vernieuwd en deze is ook zeker voor de iets minder geoefende wandelaar prima te doen! De route voert onder meer langs kasteel de Salentein, landgoed Oldenaller en de Hogesteeg en vanaf de Wallerstraat wandelt men met de muziek mee naar het centrum en de finish.

De langere afstanden, de 20 en 40 km gaan via prachtige wegen en bosgebieden richting het riviertje de Laak in Vathorst en door de polders tussen Nijkerk en Bunschoten weer richting Nijkerk. De personen die deze routes hebben 'proef gelopen', waren erg enthousiast over het mooie natuurschoon van de bossen, de landerijen en de polders.

Vlaggen maakt extra feestelijk

De organisatie roept alle Nijkerkers op om voor de wandelaars, als warm welkom, de vlag uit te hangen. De 40-km wandelaars lopen langs de Arkervaart en de Havenaer richting het gemeentehuis, waar alle routes samenkomen. De 20 km wandelaars lopen door de nieuwe wijk Beekhoven en via de Havenstraat richting het gemeentehuis. De overige afstanden gaan via de volgende straten door de binnenstad naar de finish: Wallerstraat, 't Hazeveld, Bruins Slotlaan, Ardeschstraat, Kolkstraat, Plein, Singel, Oosterstraat, Kleterstraat, Spoorstraat, Oude Barneveldseweg, Luxoolseweg.

Te voet of per fiets

Er wordt een groot aantal deelnemers verwacht, ook van buiten Nijkerk. Daarom moet rekening gehouden worden met beperkte parkeerruimte. De SVWN doet daarom een dringende oproep aan alle mensen die in Nijkerk wonen om per fiets of te voet naar de startlocatie bij v.v. Sparta Nijkerk te komen. Deze is op het voetbalveld tegenover de ingang. In verband met de veiligheid is de Luxoolseweg vanaf 12.00 uur afgesloten vanaf het parkeerterrein bij N.S.C. tot aan het Hassemanpad. Verkeersregelaars leiden de grote toeloop van het verkeer in goede banen. Fietsen kunnen in het daarvoor ingerichte veld aan het Hassemanpad worden gestald.

Verkeersregelaars

Aan iedereen wordt gevraagd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen, dat geldt voor fietsers, voetgangers en automobilisten en voor zowel het gebied van de startlocatie, de wandelroutes in het buitengebied als de routes in de stad. Immers de veiligheid staat voor dit wandelfeest centraal!

Het programma zaterdag 12 mei 2012

08.00 - 09.00 uur: Vertrek 40 km-wandelaars vanaf de kantine v.v. Sparta Nijkerk

11.30 uur: Vertrek 20 km-wandelaars vanaf v.v. Sparta Nijkerk

12.30 uur: Vertrek 15 km-wandelaars vanaf v.v. Sparta Nijkerk

13.30 uur: Vertrek 10 km-wandelaars vanaf v.v. Sparta Nijkerk

14.25 uur: Starthandeling door burgemeester mr. Drs. G.D. Renkema

14.30 uur: Vertrek 5 km-wandelaars vanaf v.v. Sparta Nijkerk

Vanaf ca. 14.45 uur: Verwachte aankomst eerste lange-afstand wandelaars (20 en 40 km)

Tussen 15.00 en 15.30 uur: Verwachte aankomst overige wandelaars en muziekkorpsen in centrum

14.30 - 17.30 uur: Dweil- en Amusementorkest Love Hendels in muziektent op Plein

15.30 - 17.30 uur: Finish- en medaille-uitreiking bij v.v. Sparta Nijkerk.

De volgende fanfarekorpsen verlenen hun medewerking aan deze 54e Veluwe Wandeltocht: Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, Showband Putten, Blue Seals Zeewolde, Drumfanfare Jonathan Zeist, Concordia Nijkerkerveen, Beatrix Pipeband, Drumband Heelsum, Showband Oranje en de Love Hendels uit Putten

De route door de binnenstad gaat via de Wallerstraat, 't Hazeveld, Bruins Slotlaan, Ardeschstraat, Kolkstraat, Plein, Singel, Oosterstraat, Kleterstraat, Spoorstraat, Oude Barneveldseweg en de Luxoolseweg.

Actuele informatie is te vinden op de website: www.svwn.net

advertentie