Nieuwe daken met zonnepanelen

Nieuws

HOEVELAKEN - Bewoners van 42 huurwoningen aan de Hemelricplaats en Otwardplaats in Hoevelaken krijgen de komende weken een nieuw dak op hun huis. De dakplaten met asbesthoudend materiaal worden vervangen. Op de nieuwe daken worden zonnepanelen geplaatst. Woningcorporatie de Alliantie is deze week gestart met de werkzaamheden.

Tegen huurverhoging kunnen huurders kiezen voor dakisolatie en zonnepanelen. Per huishouden kunnen deze pv-panelen een kwart van de benodigde energie leveren. Ook vermindert de CO2-uitstoot per woning met 480 kg per jaar. Op individuele basis kan ook dubbel glas en vloerisolatie aangebracht worden in de woning.

Bijna 90% van de bewoners heeft ingestemd met de plannen. Om een indruk te krijgen van de verbeterplannen, organiseerde de Alliantie bewonersbijeenkomsten in de modelwoning op Hemelricplaats 21.

Elke woning staat circa vier weken in de steigers. Eerst verwijdert een gespecialiseerd bedrijf de asbesthoudende dakplaten. Nadat de omgeving asbestvrij verklaard is, plaatst de aannemer het nieuwe dak. Tot slot worden de zonnepanelen aangebracht.

Investeren in energiebesparende maatregelen is een belangrijke beleidsdoelstelling van de Alliantie. Enerzijds omdat een steeds groter deel van de woonlasten bepaald wordt door de stijgende energiekosten. Anderzijds omdat de energieprestatie van invloed is op het milieu en klimaat.

advertentie