Prachtige Koninginnedag Hoevelaken

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De jeugd van Hoevelaken was er op Koninginnedag al weer vroeg uit om iedereen met rammelende blikken achter de fietsen wakker te maken: het Koninginnefeest kon beginnen. En wat voor een dag, het werd er één om in te lijsten, mooi zonnig weer en Koninginnedag waren dit jaar ook weer onafscheidelijk met elkaar verbonden en zorgden voor een grote belangstelling en dito sfeer, Hoevelaken was weer op z'n best!

door Gerrit Steen

Bij de openingsceremonie op de Brink werden de belangstellenden toegesproken door burgemeester Gerard Renkema waarna het de beurt aan de kinderen was om hun ballonnen op te laten. Daarna konden de kleintjes heerlijk klauteren en springen in het Albert Heijn Oranjedorp op het Manifestatieveld en konden de kids hun tweedehands spulletjes verkopen op de Kindervrijmarkt op de Leeuweriklaan, De Wiekslag en De Brink. Ook was er een braderie die dit jaar in samenwerking met Frits Amusement werd georganiseerd.

Proef Hoevelaken

Proef Hoevelaken is vanaf de start in 2007 al een succes, voor de zesde keer lieten de deelnemers iedereen weer culinair smullen op het nu bestrate Manifestatieveld. Burgemeester Renkema opende het feest door samen met Ruud Ober van Ober Catering een gerechtje met vlees van Hoeve Ruitenbeek te maken. Het werd een dun gesneden Leusdense entrecote op een koekje van Hoevelakense aardappelpuree, verrijkt met truffelolie, zwarte peper en zeezout.

Optredens

Tijdens Proef waren er op het manifestatieveld en op de Brink optredens van de Indo-rock en bluesband Friends & Friends, het Hoevelakense smartlappenkoor 'Uit het leven gegrepen', de Blue Basement Big Band Hoevelaken, de deelnemers van Hoevelaken Heeft Talent en muzikale shows van Line Dance Wil Kramer & Friends.

Veel Hoevelakers, maar ook Nijkerkers en Nijkerkerveners grepen de kans aan elkaar op informele wijze te ontmoeten. De mooie dag werd afgesloten door de Senioren Bingo in de Kopperhof. Oranjevereniging 'Koningin Wilhelmina' kan terugkijken op een zeer geslaagd feest waar duizenden bezoekers van hebben genoten.

advertentie
advertentie