Reis naar rampgebied Tsjernobyl

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Nijkerkse Stichting voor hulp aan Tsjernobylkinderen gaat 16 mei weer naar Belarus. Bij een neuro-psychiatrische inrichting in Kosava worden kleding en schoenen gebracht. Ter plaatse wordt zeep, tandpasta, shampoo, wasmiddelen voor de kleding,scheermateriaal, pampers gekocht, die de mensen dagelijks nodig hebben. ook wordt een voorraad babyvoeding, pampers en medicijnen naar een baby-opvanghuis in Pinsk gebracht. De voeding en de medicijnen worden daar gekocht. Voordeel is dat er geen problemen bij de grens ontstaan en bovendien wordt de plaatselijke economie gesteund.

De inflatie is moordend. In april 2011 was de euro nog 4450 roebel waard, op dit moment april 2012 is 1 euro 10750 roebel waard. Het wordt dus voor de plaatselijke bevolking steeds duurder, terwijl de lonen nauwelijks stijgen. De Nijkerkse Stichting heeft in overleg met de organisatie in Brest besloten om levensmiddelen pakketen te maken in Brest en ze uit te delen in de dorpen aan mensen die het hard nodig hebben. De Nijkerkse Stichting is sinds 1996 zeer actief met het verzamelen van goede kleding en schoenen en het vinden van financiële middelen voor medicijnen en voedsel pakketen. De voorzitter van de Stichting gaat nu 16 mei voor de 39 keer naar Belarus om humanitaire hulp te verlenen die nog steeds hard nodig is.

Wilt U van ons Humanitaire werk op de hoogte blijven en wilt U ons steunen, kijk dan eens op onze website www.tsjernobylkinderhulpnijkerk.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie