Trio opgepakt na verdachte situatie

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De politie in Hoevelaken heeft in samenwerking met haat collega's uit Amersfoort in de nacht van zondag 22 op maandag 23 april drie mannen uit Litouwen aangehouden na een verdachte situatie. De drie worden ondermeer verdacht van (poging tot) inbraak.

Beveiligers signaleerden die nacht omstreeks half drie een man onder verdachte omstandigheden op het Mulderslaantje in Hoevelaken en waarschuwden de politie. Na een zoektocht troffen agenten in een tuin van een woning aan de Westerdorpsstraat twee mannen van 23 en 33 jaar uit Litouwen. In hun omgeving werden enkele fietsen aangetroffen en inbrekersgereedschap.

Auto's

Omdat er mogelijk sprake zou zijn van een derde persoon werd de zoektocht verder uitgebreid met hulp van collega's uit Amersfoort. Die troffen even later een 40-jarige Litouwer lopend aan op de A1 nabij de afrit Hoevelaken. Op de Nijkerkerstraat werden later nog twee auto's aangetroffen. Volgens getuigen waren er eerder uit die auto's drie mannen gestapt met fietsen. Deze auto's bleken bij de drie aangehouden verdachten te horen en zijn voor onderzoek veiliggesteld. De drie Litouwers zitten vast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie