Doto turnsters niet succesvol in regiofinale

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen zaterdag deden er twee turnsters van DOTO Nijkerkerveen mee aan de Regiofinale van de 5e divisie in sporthal 't Huiken in Elburg. Via twee voorrondewedstrijden hadden Nicola Sliwinski en Chantal Melissen zich hiervoor geplaatst.

Het was een zeer groot deelnemersveld van maar liefst 41 finalisten en de concurrentie was dan ook groot. Alle turnsters voerden hun oefeningen uit volgens de verplichte oefenstof en het ging er dus om, wie dit het beste zou doen.

Nicola en Chantal begonnen hun finale bij de brug ongelijk. Hier werden door beide turnstertjes prima oefeningen geturnd, helaas werden de zwaaien aan de hoge ligger van Chantal niet goed bevonden door de jury waardoor zij een lage score kreeg. Nicola kreeg hiervoor wel de juiste uitgangswaarde en behaalde 12.600 punten. Daarna door naar het toestel waar de turnsters meestal het meest zenuwachtig voor zijn: de evenwichtsbalk. Nicola moest 1 keer het toestel verlaten met een nogal ,,eenvoudig'' onderdeel. Wel wist zij met de koprol op de balk te blijven en werd haar oefening keurig uitgevoerd. Chantal turnde een uitstekende oefening op evenwichtsbalk, maar viel helaas met de koprol, wat haar dan ook ruim een hele punt kostte. Bij het onderdeel kastspringen konden de turnsters ervoor kiezen om te springen met de springplank of met de minitramp. Beide turnsters kozen voor het laatste. Dit kostte beide meisjes een halve punt in mindering, maar voerden allebei de handstandoverslag keurig uit. Als laatste toestel de lange mat. Vooral Chantal blonk uit op dit toestel en werd hiermee maar liefst 5e. Bij Nicola was de technische uitvoering niet helemaal zoals die moest zijn volgens de jury en kreeg 12.8450 punten.

Beide turnstertjes waren gespannen voor de einduitslag, zij wisten beiden een plaats in de middenmoot te behalen. Chantal Melissen eindige als 25e en Nicola Sliwinski werd 20e.

Op 12 mei vindt in 't Harde nog een Regiofinale plaats van de 6e divisie. Hiervoor hebben zich drie turnstertjes geplaatst, te weten; Noa Weeber, Vera Schotsman en Merlijn Buitenhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie