Dennis van den Brink in Rabo Talententeam

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/DEN BOSCH - De jeugdige Nijkerkerveense springruiter Dennis van den Brink is opgenomen in het Rabo Talententeam. Het team wordt jaarlijks samengesteld door de bondscoaches jeugd en senioren van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Alleen de allerbeste paardensporttalenten van Nederland komen hiervoor in aanmerking. 

In totaal zijn er twaalf talenten geselecteerd voor dit jonge 'keurkorps' en daarmee lijkt de selectieprocedure even streng te zijn als voorgaande jaren. De nieuwkomers dit jaar zijn in de dressuursport Daniëlle Houtvast en Stephanie Kooijman, in de eventingsport zijn dat Henriëtte Boonzaaijer en Justin Maarse, terwijl bij de jonge springruiters Dennis van den Brink, Jody van Gerwen en Ruben Romp debuteren.

Technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heijden is blij met de nieuwe Rabo Talenten: "Het is leuk om te zien dat er veel nieuwe, jonge talenten zijn opgenomen in het Rabo Talententeam 2012. De bondscoaches hebben in het verleden bewezen goede keuzes te hebben gemaakt. Een groot aantal talenten is met succes doorgestroomd naar de seniorenkaders. Door het Rabo Talententeam worden deze talenten geholpen en gestimuleerd op weg naar de top zodat de aansluiting naadloos verloopt".

Voor de Talenten betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent en inzet. De KNHS bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst en erkennen hen als de grootste talenten van de Nederlandse paardensport. De teamleden krijgen een budget waarmee extra trainingen en begeleiding voor hun topsportcarrière bekostigd kan worden. De teamleden mogen niet ouder zijn dan 25 jaar en zij moeten op termijn in staat zijn aansluiting te vinden bij de nationale top. Opname in het Rabo Talententeam is het hoogst haalbare in het Rabo Talentenplan. Daarnaast behoren ook alle jeugdkaderleden en 150 regiotalenten tot het Rabo Talentenplan. Beide groepen worden vanuit het Rabo Talentenplan door de topcoaches van Nederland getraind.

advertentie
advertentie