Dijkgraven lanceren logo nieuw waterschap

19 april 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - Op woensdag 18 april lanceerden de dijkgraven van de waterschappen Vallei & Eem en Veluwe het logo voor het nieuwe waterschap Vallei en Veluwe dat ontstaat na de bestuurlijke fusie van beide waterschappen op 1 januari 2013.

Het logo werd enthousiast ontvangen door bestuur en door de medewerkers van beide waterschappen die sinds 1 januari samenwerken in één ambtelijke organisatie vanuit Apeldoorn.

Het logo symboliseert vele elementen van de kerntaken van het waterschap. Een blauwe waterdruppel vormt de kern. De ronde vorm, de cirkel staat symbool voor de verschillende zuiveringsbakken op de rioolwaterzuivering. Het nieuwe waterschap Vallei en Veluwe heeft de ambitie om als waterpartner te functioneren en vormt een belangrijke schakel tussen landelijk (het groene deel) en stedelijk gebied (het rode deel). Beide vormen kennen een smaller en breder deel met een verschil in kleurintensiteit. Dit is de visualisatie van de grote hoogteverschillen die het gebied kenmerken. Een goed waterpeil is van groot belang in het totale gebied. De peilschaal in het logo staat voor goed waterbeheer. Deze schaal telt zestien maatstrepen en dit getal staat voor de zestien rioolwaterzuiveringen van het werkgebied van het nieuwe waterschap Vallei en Veluwe.

Op weg naar de fusie

De beide Algemeen Besturen werken aan een fusie per 1 januari 2013. Dijkgraaf Gert Verwolf (waterschap Veluwe) heeft er alle vertrouwen in dat deze planning gehaald wordt: ,,Natuurlijk is de fusie afhankelijk van de goedkeuring van de provincies. De provincie Gelderland heeft het reglement van ons nieuwe waterschap goedgekeurd en ik verwacht dat de provincies Utrecht en Overijssel dit ook gaan goedkeuren. Uiterlijk half mei is dit bekend.''

Efficiëntie belangrijk

Dijkgraaf Annemarie Moons (waterschap Vallei & Eem) benadrukt dat het wel van belang is dat de wet op de indirecte verkiezingen tijdig wordt behandeld. ,,Daarin staat namelijk de mogelijkheid om voor fuserende waterschappen met een overgangsbestuur te werken op basis van de verkiezingsuitslag 2008. Wat wij niet willen is nu in 2012 onze inwoners belasten met nieuwe verkiezingen. Dit kost heel veel tijd en geld en ik zie dat echt als een verspilling, We hebben dit ook aan Den Haag duidelijk gemaakt!''

De fusie is ingezet om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren, de (personele) kwetsbaarheid te verminderen en om efficiënter te werken.

advertentie
advertentie