Nieuwe Nijkerkse CD met bluesmuzikanten

18 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Arjen Gerritsma is inmiddels een bekende figuur geworden in Nijkerk. De oud-voorzitter van het Hospice loopt overal rond met zijn fototoestel. Dat hij ook muzikale kwaliteiten heeft is minder bekend. Deze week heeft hij een CD uitgebracht.

door Henk Brinkman

Hij heeft de CD gemaakt samen met zijn broer Wouter Gerritsma en zijn zwager Louwrens ter Veen. Arjen Gerritsma had altijd veel met muziek. Hij behoorde tot de mede-oprichters van het bekende Nijkerkse gospelkoor Tin Speransa en heeft daar jarenlang de baspartijen meegezongen. Wie zijn zware, om niet te zeggen doorrookte stem kent, kan begrijpen waarom hij de baspartijen zingt. Samen met zijn broer Wouter - zij zijn van Friese afkomst - en zijn zwager Louwrens trad hij vaak op bij familiefeestjes. Arjen en Louwrens hebben op een vakantie in Ierland eens in een pub allerlei Ierse liedjes gezongen. Op een gegeven moment zette Louwrens een Nederlandstalig nummer in: 'Kleine wasjes, grote wasjes, je doet ze in de wasmachien.' Gewoon voor de lol. Dat leverde hilariteit op bij een klein plukje bezoekers achter in de pub. Dat bleken Hollanders te zijn, die dachten een authentieke Ierse band te horen.

Arjen Gerritsma heeft een zware stem en zingt graag countrynummers in de stijl van de beroemde Amerikaanse zanger Johnny Cash. Daar zijn dan ook een paar nummers van opgenomen op de CD. Er staan ook nummers op van The Dire Straits, Leonard Cohen, Kris Kristofferson en Tom Waits.

Friese achtergrond

De Friese achtergrond van Wouter en Arjen Gerritsma is ook terug te horen op de CD. Het laatste nummer , waarvan de tekst is geschreven door Arjen Gerritsma zelf heet Goei moarn skipper. De muziek is van Jimmie Rodgers.

De zang wordt verzorgd door Arjen Gerritsma, bijgestaan door zijn zwager Louwrens ter Veen. Die is ook de muzikale duizendpoot van het trio. Hij zing, speelt de gitaar en de banjo en af en toe ook orgel.

Wouter Gerritsma doet de percussie met allerlei instrumenten en hij bespeelt op onnavolgbare wijze de mondharmonica.

Waarom het trio nu met een CD komt is een lang verhaal. Gedrieën traden zij vaak op bij familiefeestjes en dat was zo succesvol dat ze tegen elkaar zeiden: 'We moeten eens een CD maken.' Maar het kwam er nooit van. Arjen Gerritsma: ,,Daarom heet de CD ook Why not before? We hadden dit al veel eerder moeten en willen doen.''

De CD is opgenomen door een zoon van Arjen Gerritsma, Gerrit geheten. Hij had al grote ervaring met de verzorging van geluid bij optredens van gospelkoren. Wouter heeft een duidelijke visie op het tot stand brengen van een mooie evenwichtige sound en gebruikt daarbij de meest moderne middelen.

De CD is voor 12,95 euro te verkrijgen. De CD kan besteld worden via www.bbinlaw.nl. De site geeft tevens veel informatie over de muziek van het familietrio. De CD is ook te koop bij Verhoog op de hoek van het Plein en het Verlaat

Blues Brothers in Law: Wouter (l), Arjen (m) en Louwrens ter Veen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie