Winnaar elektrische scooter voor idee E-Plaza bij station

18 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - ,,Verander het stationsplein in een E-Plaza.'' Met dit idee won Kees Tammes uit Nijkerk de prijsvraag voor het beste en duurzame verkeersidee van Nijkerk. Hij won een elektrische scooter. Wethouder René Windhouwer reikte hem dinsdag de prijs uit.

Tammes stelt voor het stationsplein autovrij te maken en alleen toegankelijk voor openbaar vervoer met voorzieningen voor elektrisch rijden. De spoorwegovergang bij de Hoefslag zou ondertunneld moeten worden.

Windhouwer stelde dat het idee misschien niet op deze manier uitvoerbaar is, ,, maar Tammes heeft op een originele manier nagedacht over de mogelijkheden voor duurzaamheid. We worden aan het denken gezet over een betere inbedding van het openbaar vervoer in onze stad en het geeft een frisse kijk op onze hoofdwegenstructuur.''

De prijsvraag was opgezet door de gemeente, Accent, Visser Automotive en Harry Geurts Tweewielers. De laatste twee bedrijven hadden een e-scooter en een elektrische fiets beschikbaar gesteld, waar de prijswinnaar uit mocht kiezen. Tammes koos uiteindelijk voor de e-scooter, waarmee hij zich duurzaam door Nijkerk gaat voortbewegen. De scooter heeft een actieradius van 60 tot 70 kilometer en is in pakweg 2 uur weer opgeladen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie