Korfballers Sparta klaar voor de eindsprint

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Je kunt het plichtmatig noemen of weinig sensationeel, Sparta Nijkerk doet gewoon wat het moet doen: winnen. Tot aan de onderlinge duels met mede- titelkandidaten Rigtersbleek en Noviomagum (die overigens elkaar óók nog een keer treffen!) waren de Nijkerkers niet van plan punten te morsen en daar heeft het team zich keurig aan gehouden. Over twee weken wacht de nummer 2, Noviomagum, in Nijmegen, 14 dagen later komt Rigtersbleek naar Nijkerk. Over een maandje kan de wereld er heel anders uit zien

Zoals gezegd, Sparta liet zich ook afgelopen zaterdag niet verassen, Synergo heeft geen moment de illusie gehad ook maar iets mee terug naar Utrecht te mogen nemen. Met een sterk spelende Kim van de Veer voor Lisette van der Molen (die wegens arbeidsverplichtingen verstek moest laten gaan) sloegen de Nijkerkers vóór rust al een gat (7-3), een prima basis om na de pauze door te stomen naar een 18-12 eindstand. ,,Als ik dan toch nog ergens een kritische kanttekening moet plaatsen dan is het bij het feit dat wij in de eerste helft te weinig scoren. Gezien de krachtsverhoudingen hadden dat er veel meer moeten zijn. Gelukkig pakt mijn ploeg dat uiteindelijk goed op. Na rust scoren wij 11 keer, daarmee ben ik dan uiteindelijk weer tevreden'', vatte coach Daniël de Bruijne het verloop van de wedstrijd kort en bondig samen.

Het venijn van de competitie zit 'm dus in de staart, voor Sparta zaak om de focus volledig op de komende 2 wedstrijden te richten. Volgend de Bruijne is dat geen probleem, zijn team wat hen te wachten staat. De coach probeert heel slim de druk bij z'n team weg te houden, geeft al weken aan het programma van week tot weekte bekijken en pakt met zijn ploeg inderdaad de punten betrekkelijk gemakkelijk. Toch kan het niet anders dan dat het besef bij hem wel degelijk aanwezig is dat er nog altijd wat te halen is. M.n. de zuinige wijze waarop koploper Rigtersbleek haar punten pakt geeft de burger moed, dáár is wellicht wat te halen. Maar dat heeft men aan de Nachtegaalsteeg al lang door.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie