Sparta korfbal blijft gewoon winnen

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De spelers en speelsters van Sparta Nijkerk waren het er na de wedstrijd tegen het Zwolse Oranje Zwart snel over eens: er was wel eens beter gepresteerd. Maar wat maakt het uit als je de tegenstander uiteindelijk met een 13-6 nederlaag naar huis stuurt? De oranje-witten winnen hun wedstrijden momenteel vrij simpel en kunnen het zich dus kennelijk permitteren dat er af en toe een steekje valt. Trainer de Bruijne was na afloop in ieder geval niet ontevreden: ,,Ik realiseer me echt wel dat we 3 strafworpen missen, dat we de kansen, zeker in de tweede helft, niet altijd goed afronden en dat we onszelf dus tekort doen. Ik vond ons veldspel daarentegen weer wél goed en als we op deze manier onze wedstrijdjes blijven winnen kan er best nog eens een verrassing uit de hoge hoed komen, aan het slot van de competitie''.

De Ermelose oefenmeester wond zich met het oog op het slot van de competitie nog wél even op over de straf die Sander Motshagen kreeg opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Atalante in Apeldoorn, vorige week. Motshagen moet 4 wedstrijden vanaf de kant toekijken (afgelopen weekend had de clubleiding al besloten hem daarvan het eerste duel uit te laten zitten) maar de Bruijne wenst zich eigenlijk nog steeds niet neer te leggen bij de schorsing: ,,We zijn eigenlijk gebaat bij een onafhankelijk persoon die in Apeldoorn heeft gezien wat er gebeurde, of eigenlijk níét gebeurde! Die kaart was een schande en als iemand daarin zou kunnen en willen getuigen zou dat wellicht helpen de bond van haar standpunt af te brengen. Maar dat zal natuurlijk wel heel erg lastig worden!''.

Zoals gezegd werd Sander Motshagen afgelopen zaterdag niet direct gemist. Tim Schoonderbeek is gelukkig net terug gekeerd van een blessure waardoor het ,,heren-probleem'' gedeeltelijk lijkt opgelost. Kanttekening daarbij is wél dat Motshagen wel aan een erg sterke periode bezig was en de Bruijne sprak een week eerder al uit dat hij zijn sterspeler wel degelijk zal gaan missen in de laatste wedstrijden. In de wedstrijd tegen Oranje Zwart bouwde Sparta Nijkerk al vóór de rust een voorsprong op van 4 punten (8-4), na de pauze werd die vergroot tot 14-9.

De verrassing waar men bij Sparta van droomt zit 'm in het slot van de competitie. Op die dag spelen de beide concurrenten Rigtersbleek en Noviomagum tegen elkaar. Als de Nijkerkers vóór die datum de duels die men zelf nog tegen die ploegen moeten spelen in winst weten om te zetten kon het inderdaad nog wel eens een mooie zomer worden aan de Nachtegaalsteeg. ,,Kritisch op onszelf blijven en scherp spelen'', is het devies wat de Bruijne aan zijn ploeg meegeeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie