Telstar haakt af in titelstrijd

9 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Telstar had zich zaterdag definitief kunnen mengen in de titelstrijd, maar moest zijn meerdere erkennen in Dindoa. Verdedigend scoorde Telstar nog wel een krappe voldoende, aanvallend kwam één vak pas in de tweede helft enigszins in de wedstrijd. De gasten wonnen dikverdiend met 13-16.

Waar zij normaliter voor de dreiging en doelpunten in hun vak moeten zorgen, kwamen Maarten de Jong en Wilbert van Dijk tegen Dindoa niet tot scoren. Dindoa verdedigde voorzichtig en gaf Telstar van afstand de ruimte tot schot te komen. De doelpunten vielen bij dit tweetal niet en daardoor had Dindoa eigenlijk een makkelijk middagje. Het andere vak met een sterk spelende Evert van den Berg kon de schade slechts beperkt houden.

Dindoa had vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en stond bij rust met 3-7 voor. Ondanks alle goede bedoelingen en een donderpreek in de rust kon Telstar zich niet herpakken. Het gat groeide naar zes punten en coach Steven Brink greep in vanaf de kant. Niels Heining en Sarah van der Meer brachten nieuw elan en vielen knap in in een slecht draaiend vak. Telstar kwam terug tot 8-12, waarop Dindoa met een serie rake afstandschoten antwoordde en de wedstrijd besliste.

Volgende week gaat Telstar op bezoek bij Rheko uit Rheden. Rheko is met twee nederlagen op rij niet goed uit de zaal gekomen. Aanvang in Rheden om 15:30uur.