Commissie Herdenkingen en Plechtigheden op social media

Nieuws

NIJKERK - 'Vrijheid geef je door' is dit jaar het landelijke thema op 4 en 5 mei. Het plan van de Nijkerkse Commissie Herdenkingen en Plechtigheden om via social media meer interactie te zoeken met het publiek past daar goed bij. De commissie, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de stille tocht en de herdenkingsplechtigheid in het Van Reenenpark op 4 mei, is sinds kort te volgen op Twitter en Facebook.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft een website waarop ook Nijkerkse oorlogsmonumenten te vinden zijn. Toch heeft de Nijkerkse commissie ook behoefte aan een eigen podium om inwoners van de gemeente te informeren over de achtergrond en het thema van de herdenking in Nijkerk, over de oorlogsmonumenten en over het programma op 4 mei. Facebook en Twitter bieden de mogelijkheid informatie te delen, maar zijn ook een mooi middel om het gesprek aan te gaan met Nijkerkers. Door te kiezen voor social media vangt de commissie dus twee vliegen in één klap.

Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei herdenken we burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog (WO II), in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Opdat wij nooit vergeten. Naarmate de WO II verder achter ons komt te liggen, zijn er steeds minder mensen die hun oorlogsverhalen en -ervaringen door kunnen geven aan de jongere generaties. Dit maakt educatie belangrijker dan ooit. De Commissie Herdenkingen en Plechtigheden werkt daarom samen met basis- en middelbare scholen en met jeugd- en jongerencentrum Chill-Out. Facebook en Twitter geven de commissie een extra platform om de dialoog over herdenken te voeden met informatie. Door daar in aanloop naar de herdenkingsplechtigheid al aandacht aan te besteden, is herdenken meer dan twee minuten stilte. Het is iets dat we samen doen, jong en oud. En dat past goed bij het thema 'Vrijheid geef je door'.

Volg de Commissie Herdenkingen en Plechtigheden op Twitter (@4en5meiNijkerk) en Facebook: www.facebook.com/4en5meinijkerk

advertentie