Jeugdige beiaardier Lydia Zwart op bijeenkomst PCOB

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De jeugdige beiaardier Lydia Zwart uit Nijkerkerveen houdt op woensdag 25 april een presentatie van haar werk op de jaarvergadering van de protestants christelijke ouderenbond PCOB in Nijkerk.

Lydia Zwart (1988), telg uit de bekende organistenfamilie Zwart, zal aan de hand van een klavion (oefenklavier van een beiaard) laten zien en horen hoe dit bijzondere instrument door haar wordt bespeeld. Ook vertelt zij over de rijke historie van dit bijzondere instrument.

Dit gebeurt allemaal op de jaarvergadering van de PCOB-afdelingen Nijkerk/Nijkerkerveen en Hoevelaken in de aula van Accent Praktijkonderwijs in Nijkerk. Jan Hofman, locatieleider van Accent zal tijdens deze bijeenkomst ook iets vertellen over een schoolthema. Net als vorig jaar zullen leerlingen van de horecaopleiding een maaltijd opdienen voor de senioren. De ontmoeting tussen 'jong' en 'oud' was toen zo'n overweldigend succes dat er alle reden is voor een herhaling.

Tijdens de bijeenkomst zullen het jaarplan en de begroting voor 2012 en het jaarverslag en de jaarrekening van 2011 van de PCOB de revue passeren. Ook de vrijwillige ouderenadviseurs laten van zich horen. De jaarvergadering staat gepland voor woensdagmiddag 25 april (zaal open 14.00 uur - afsluiting rond 17.00 uur) en wordt gehouden in de aula van Accent Praktijkonderwijs, Ds. Kuypersstraat 1 te Nijkerk

advertentie
advertentie