Goud voor Doto-turnster Nicola

26 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN/BEEKBERGEN - Zaterdag won Nicola Sliwinski (Doto) een gouden medaille tijdens de tweede voorwedstrijd van de vijfde divisie damesturnen in Beekbergen.

De vijf meisjes, die namens Doto meededen, Nicola Sliwinski, Chantal Melissen, Daphne Blom, Fabiënne Troost en Maureen Bruinekool voerden hun oefeningen uit volgens de verplichte oefenstof en begonnen hun wedstrijd bij het onderdeel kastspringen.

Maureen had een uitstekende start met dit onderdeel, zij maakte een keurige handstandoverslag over de kast en werd hiermee 5e. Daphne was de allerbeste in een grote groep deelnemers van 25 meisjes, zij werd kampioen op dit toestel met maar liefst 12.300 punten. Daarna door naar de brug ongelijk. De meisjes die het beste scoorden waren Fabiënne (12.550) en Nicola (12.800).

Als derde toestelronde kwam de evenwichtsbalk. De meisjes harden hard geoefend om hun oefening zo goed mogelijk uit te voeren. Voor Maureen kwam er hiermee een vroegtijdig einde van haar wedstrijd, zij viel met de koprol voorover van de balk en kwam lelijk op haar arm terecht, hierdoor werd zij genoodzaakt haar wedstrijd te staken. Erg jammer, want zij was haar wedstrijd zeer goed begonnen. De rest van de DOTO-turnsters viel ook van de balk met de koprol voorover, maar toch werd Chantal kampioene bij de balk met een hoge score van 12.000 punten. Als laatste toestel de oefening op de lange mat. Zowel Daphne als Fabiënne hadden teveel vaart met de overslag met behulp van de plank en vielen na hun landing voorover. Chantal turnde een keurige en stabiele oefening en kreeg van de jury 12.450 punten. Als beste van de vier overgebleven turnsters kwam Nicola uit de bus met een score van 13.000 punten.

Daphne Blom behaalde uiteindelijk de 20e plaats, Fabiënne Troost werd 18e. Terwijl Chantal Melissen bij de vorige wedstrijd nog eremetaal behaalde, greep zij er dit keer naast en werd 5e. Terwijl Nicola bij de eerste voorwedstrijd nog 20e werd, had zij dit keer een verpletterende indruk achtergelaten, zij mocht bij de prijsuitreiking op het hoogste schavot plaatsnemen en kreeg de gouden medaille omgehangen !

Op 21 april vindt de Regiofinale plaats in Elburg. Om hieraan te kunnen deelnemen telt de beste van twee wedstrijden. Dit betekent dat zowel Nicola Sliwinski als Chantal Melissen zich hiervoor hebben weten te plaatsen.