Jubilerend 4Kidstheater speelt Minoes

Nieuws

HOEVELAKEN - Op 13 en 14 april 2012 speelt 4Kids de theatervoorstelling 'Minoes' naar het boek van de beroemde schrijfster Annie M.G. Schmidt, in de bewerking van Marieke Moors, in Zalencentrum 'De Haen' te Hoevelaken.

Het verhaal gaat over juffrouw Minoes, die vroeger een poes was. Minoes is nu wel een gewoon meisje, maar ze geeft nog steeds af en toe kopjes, spint, miauwt en ze houdt ook nog steeds van vogeltjes! En af en toe zingt ze de mauw-mauw-song en ze kan ook nog heel goed 'kats' praten. Dat is heel handig voor haar baas Tibbe, de redacteur van de plaatselijke krant. Via de katten-persdienst hoort hij als eerste allerlei nieuwtjes en ook heel wat geheimen. En dat levert natuurlijk allerlei vermakelijke problemen op.

Minoes is een stuk dat geschikt is voor kinderen in de basisschool leeftijd. Zoals altijd is er ook voor de ouders weer voldoende te zien en te lachen, iets dat heel herkenbaar is bij de voorstellingen van 4Kids. In elk geval is er erg hard gewerkt aan een schitterend decor, werkelijk fantastische kattenkostuums en mooie grime. Het is voor de bezoekers net of ze een uurtje op bezoek zijn in het dorpje Killendoorn waar dit stuk zich afspeelt.

Met deze uitvoering viert 4Kids tevens haar eerst lustrum. Het is namelijk al weer 5 jaar geleden dat deze vereniging haar debuut speelde met 'Vreemde Goocheltrucs'. Nieuw dit jaar is dat Zalencentrum 'De Haen' in de partykelder een speciaal 'Minoes Arrangement' presenteert. Voor slechts € 2,50 kunnen de kinderen voorafgaand, of na de voorstelling een hapje eten en drinken en is er entertainment. De kaartjes voor de voorstelling zijn te koop bij Zalencentrum 'De Haen' of via de website www.4kidstheater.nl en kosten net als vorig jaar € 7,50 per stuk. De voorstellingen zijn op vrijdag 13 april om 19.00 uur en op zaterdag 14 april om 14.00 uur en 19.00 uur.

FOTO: NICOLE PEEK

advertentie