Centrumdrive in een nieuw jasje

Nieuws

NIJKERK - Zaterdag 31 maart organiseert de Nijkerkse Bridge Club voor de 16e keer haar traditionele bridgetoernooi, die zich in de binnenstad van Nijkerk in twaalf cafés/restaurants afspeelt. Evenals in voorgaande jaren was binnen drie weken het maximale aantal van 162 bridgeparen al weer bereikt. Dit betekende, dat een behoorlijk aantal deelnemers teleurgesteld moesten worden. Sommige spelers wilden zo graag spelen dat zij op voorhand het inschrijfgeld al stortten op de rekening van de penningmeester. Als er een bridgepaar zou afzeggen, dacht men een grotere kans te maken als er al was betaald. De limiet van het aantal deelnemers is één van de redenen, dat dit jaar voor de eerste keer gebruik wordt gemaakt van een geautomatiseerd rekenprogramma. De Nijkerkse Bridge Club maakt al een aantal jaren gebruik van dit systeem tijdens haar clubavonden. Voor de Centrumdrive wordt elke horecagelegenheid nu uitgerust met een basisstation, die de resultaten van de verschillende bridgetafels digitaal kan inlezen. Het extra materiaal wordt gehuurd van de Apeldoornse Bridge Federatie, die ook voor de technische ondersteuning zorgt. De resultaten worden aan de speeltafel ingegeven door de spelers zelf. Aan het einde van het toernooi worden de resultaten op de centrale computer ingelezen. Middels één druk op de knop rolt de integrale uitslag vervolgens uit de computer. Als de ervaringen dit jaar positief zijn zou dit kunnen betekenen dat wordt besloten het aantal deelnemers de komende jaren uit te breiden. Naast de mogelijkheid om meer bridgeparen te kunnen laten deelnemen heeft dit rekenprogramma ook als voordeel dat er een behoorlijke tijdswinst kan worden gerealiseerd bij het vaststellen van de uitslag. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid, dat alle deelnemers de gedetailleerde frequentiestaten kunnen raadplegen op de website van de bridgeclub.

Niet alleen het feit dat de inschrijving zo snel vol was, maar ook de positieve reacties van het Nijkerkse bedrijfsleven en middenstand, die als sponsors van de prijzentafel optreden onderstrepen het goede imago dat dit bridgetoernooi in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Last but not least verdienen de deelnemende horecagelegenheden ook alle waardering voor het openstellen van hun café/restaurant die dag en het verzorgen van de culinaire wensen van de deelnemers.

De navolgende cafés en restaurants verlenen hun medewerking:

* Brasserie Kade 10

* Restaurant de Dolle Joncker

* Eetcafé Princesse

* Wok Today

* Café La Vie

* Grillroom/Pizzeria/Shoarma Dalida

* Grand Café 't Regthuys

* Pannenkoekenrestaurant De Waegh

* De Postkamer

* Chinees Restaurant China

* Grill-Restaurant ,,Den Volle Buick''

* Ristorante Pizzeria Ancora.

Het gebruik van het nieuwe rekenprogramma trekt een extra wissel op de zogenaamde ,,table-officers''. Dit zijn vrijwilligers, die de verantwoordelijkheid dragen voor een goed verloop in de verschillende cafés/restaurants. Deze krachten hebben een specifieke interne training gevolgd om de soms nodige correcties zelfstandig te kunnen uitvoeren. Zonder deze waardevolle personen, die vaak niet eens zelf bridgen, zou het niet mogelijk zijn een dergelijk toernooi te organiseren.

De prijsuitreiking staat gepland voor ± 17.00 uur en vindt plaats in Eetcafé Princesse.

advertentie