Concordia Nijkerkerveen geeft dubbel jaarconcert

Nieuws

NIJKERKERVEEN/HOEVELAKEN - Muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen zal dit jaar weer haar jaarconcert geven in Nijkerkerveen en Hoevelaken. Het fanfareorkest, de malletband en de majorettegroep hebben weer een jaar hard gewerkt om een zeer gevarieerd programma te kunnen presenteren. Traditiegetrouw wordt het concert in Nijkerkerveen gegeven. Daarnaast zal ondanks de geringe opkomst vorig jaar ook weer een concert in Hoevelaken gegeven worden. Concordia hoopt hiermee ook de Hoevelakense samenleving te bereiken.

In verband met het recentelijk overlijden van saxofonist Evert Kuyt is het programma enigszins aangepast. Evert was altijd een enthousiast en gedreven muzikant, en als persoon erg geliefd bij de overige leden. Zijn overlijden heeft de leden diep geraakt en gezien de plaats die Evert innam zal ook worden stilgestaan bij dit verlies.

Het orkest onder leiding van Bert Nellestijn heeft een afwisselend repertoire op het programma staan. Voor de pauze zullen overwegend rustige nummers van bekende artiesten gespeeld worden. Het publiek zal kunnen luisteren naar onder andere ,,Evening song'', ,,A Salzburg impression'' (van Dizzy Stratford) en ,,A whiter shade of pale'' (van Procol Harum).

Na de pauze zal de muziek meer van deze tijd zijn met onder andere de medleys ,,Best songs ever'', ,,Medley from Lilo & Stitch'' en ,,Pophits''. Klapstuk is de medley ,,Lady Gaga'' met nummers van de gelijknamige zangeres. De majorettes zullen op deze muziek een show presenteren.

Ook de malletband heeft weer mooie muziek te bieden. Onder leiding van dirigent Bert Bakker zullen zij het publiek dit jaar weer een op aantal bekende en vlotte nummers trakteren. Op hun programma hebben zij onder andere het spetterende ,,What a feeling'' van Irene Cara, het swingende ,,Una paloma blanca'' (George Baker) en het bekende ,,Matrimony'' van Gilbert O'Sullivan. Daarnaast kan het publiek nog luisteren naar nummers als ,,Africa'', ,,Love shine a light'' en ,,De bestemming'' van Marco Borsato.

De meisjes van de majorettegroep hebben onder leiding van instructrice Alma Schurink het afgelopen jaar een aantal shows en optredens ingestudeerd die zeker in de smaak zullen vallen. In diverse samenstellingen zullen zij optreden op muziek als ,,Give me everything tonight'' (Pitbull), ,,Who is that chick'''' (Rihanna) en ,,Firework'' (Katy Perry). Bijzonder is dat de meisjes dit jaar ook een show doen op muziek van het fanfareorkest, die daarvoor een medley van Lady Gaga heeft ingestudeerd.

De concerten worden gegeven op zaterdag 10 maart in Nijkerkerveen (Sporthal De Baggelaar) en op zaterdag 31 maart en Hoevelaken (Zalencentrum De Haen). Het concert in Hoevelaken zal overigens alleen door het fanfareorkest en de majorettegroep verzorgd worden. Op beide avonden is de zaal open om 19.00 en begint het concert om 19.30. Toegang is gratis.

advertentie