Alleen NSC komt tot winst

26 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/NIJKERKERVEEN/HOEVELAKEN - Van de Nijkerkse voetbalclubs kwam alleen NSC tto winst. Sparta liep tegen een zeperd op in Woerden. Het verloor met 3-0 van Sportlust '46. In de eerste helft kwam Sportlust verdiend op voorsprong, maar na de rust had Sparta een enorm veldoverwicht in doelpunten moeten omzetten. Toen dat niet gebeurde, scoorden de Woerdenaren in de slotfase nog tweemaal.

NSC wint van d'Oldeveste

NSC won thuis verdiend met 1-0 van d'Oldeveste. De treffer werd uit een penalty gescoord door Ikariden, nadat Van Schooten na een rush werd gevloerd in het strafschopgebied. Dat begeurde een kwartier voor tijd. Robbert de Graaf kreeg nog twee kansen, maar het bleek bij de ene treffer, die voldoende was voor de winst. NSC behoudt de vierde plek en kan nog steeds naar boven kijken.

Veensche Boys keihard onderuit in Opheusden

Veensche Boys liep in Opheusden tegen een zware nederlaag aan. DFC won met 5-1. De Veenders werden overrompeld en keken na 25 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Na rust bouwde DFS de voorsprong verder uit tot 5-0 voordat de Veenders de eretreffer konden maken.

Hoevelaken loopt tik op tegen Vierhouten

Het was een zware dag voor sc Hoevelaken. Zowel voor de spelers, als voor de toeschouwers, die de kou trotseerden om de strijd tegen Vierhouten te aanschouwen. Nadat de gifbeker in z'n geheel was leeggedronken, stonden de harde cijfers 3-5 op het scorebord op Kleinhoven. Die stand vermoedt een leuke wedstrijd, maar het tegendeel was waar. Al na vier minuten liep Hoevelaken achter de feiten aan en die werden niet door de werkelijkheid ingehaald. Twee kansen verder stond er een 0-3 ruststand in het voordeel van de bezoekers op het bord en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Voor wie toch nog twijfelde, ging Vierhouten na de thee op dezelfde wijze uit de startblokken als voor de rust. Opnieuw werd er na vier minuten gescoord: 0-4. Het duurde vervolgens een kwartier, voordat Hoevelaken zich meldde voor de eerste serieuze kans in de wedstrijd. Vanaf elf meter mocht Ruud Kassenaar aanleggen voor de eer, wat hij feilloos deed. Met een vijfde treffer liet Vierhouten er kort na de 'aansluiting' geen twijfel over bestaan, bij wie aan het eind van de wedstrijd de drie punten mochten worden bijgeschreven. Daarna was de koek bij de gasten op, kwam Hoevelaken zowaar nog tot een aantal goede aanvallen die leidden tot treffers van Jan Weyn en opnieuw Ruud Kassenaar, maar doordat Hoevelaken in de eerste helft door matig verdedigingswerk zelf het hoofd al in de strop had gehangen, had het conditionele voordeel in de slotfase geen waarde. Al zal de 3-5 anders doen vermoeden.