IVN houdt buitenwerkochtend

11 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdag 18 februari houdt de IVN-werkgroep Landschapsbeheer weer een buiten-werk-ochtend. Er wordt snoeiwerk gedaan in het bos dat ligt langs het zandpad van de Tweede Kruishaarseweg en langs de Deuverdenseweg, in het buitengebied van Nijkerk; het zogenaamde Callenbachbos.

Onlangs is de in het bos gelegen fraaie poel door een daartoe aangezocht bedrijf onder handen genomen; bomen gezaagd, zijkant afgevlakt, randen gesnoeid enzovoort. De eigenares, mevrouw J. van Dullemen-Callenbach heeft ons gevraagd een en ander een beetje te fatsoeneren, want er is toch wel veel gebeurd.

Verder wordt de bospest aangepakt en een begin gemaakt met het herstellen van de omheining en het aanleggen van houtrillen rondom het terrein. Het bos is thans niet meer vrij toegankelijk, maar op deze werkochtend is er gelegenheid om onder leiding van de gidsen een kijkje te nemen op plekken waar oudere Nijkerkers vroeger speelden of in de winter van de berg afsleeden. Jongeren kunnen bovendien zo'n IVN-werkochtend gebruiken voor maatschappelijke stage. .

Meedoen? Om 09.00 uur verzamelen op de parkeerplaats, Tweede Kruishaarseweg 2. De toegang ligt aan de Eerste Kruishaarseweg, tussen nrs. 21 en 23. Van daaruit gaat het lopend naar het werkbos. Koffiedrinken gebeurt in de piramide.

Contactadres: Rien Loman 033-2461854 of per e-mail: landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl

Meer weten: www.ivn-nijkerk.nl

advertentie
advertentie