Maurice van der Wilt verkast naar topklasser GVVV

Nieuws

NIJKERK/VEENENDAAL - Spartaspits Maurice van der Wilt vertrekt na dit seizoen naar de Veenendaalse topklasser GVVV.

Daarmee heeft GVVV haar gewenste spits eindelijk binnen. De 26-jarige Van der Wilt mag volgend jaar met Dennis van Meegdenburg uit gaan maken wie de nummer negen van GVVV wordt. De spits werd vorig jaar al door de Veenendalers benaderd maar koos voor een langer verblijf bij de hoofdklasser uit Nijkerk. ,,Wij zijn blij dat wij hem nu wel hebben kunnen aantrekken", aldus Wim van de Weerdhof, lid van de technische commissie.

De gesprekken waren er al in januari, maar Van der Wilt maakte donderdagavond bekend dat hij volgend jaar in het blauwe shirt van GVVV speelt. ,,Hij wilde op een nette manier aan Sparta Nijkerk vertellen dat hij ging vertrekken en dat heeft hij donderdagavond aan zijn huidige club bekend gemaakt."

,,Van der Wilt heeft de ambitie om in de topklasse te spelen en de overgang naar GVVV geeft hem die zekerheid," schrijft technisch manager Harry Hamstra op de site van Sparta. Tegenover Hamstra heeft Van der Wilt aangegeven, dat hij ervan overtuigd is dat ook Sparta dit seizoen nog voor een verrassing kan zorgen. Hij wil daar graag nog zijn steentje (en eventuele goals) aan bijdragen.

Hamstra vertelde dat Sparta al op zoek is naar een opvolger voor Van der Wilt: ,,We hebben al een aantal jongens in gedachten en er zijn ook al contacten gelegd, maar ik kan nu nog geen namen noemen."

advertentie