Breisels op Warme Truiendag in het landschap

Nieuws

NIJKERK/ARKEMHEEN - Op vrijdag 10 februari is het zover, alle tot nu toegemaakte wildbreisels gaan het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland verwarmen, omdat het landschap letterlijk en figuurlijk behoorlijk in de kou staat.

Ook de gemeente Nijkerk, één van de acht gemeenten die voor een deel in het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland liggen, wordt opgevrolijkt. In de middag worden onder andere op de Bunschoterweg en Keienweg, rond het gemeentehuis en rond het stoomgemaal breisels aangebracht. Een ludieke en ondeugende actie voor een goed doel.

Word Vriend en steun ons. Kijk op www.arkemheen-eemland.nl. Rond 1 april worden de breisels weer weggehaald. Het is de bedoeling dat er langs de breisels een fietstocht komt. De Warme Winteractie wordt verlengd tot 24 februari, zodat iedereen die geïnspireerd wordt door z'on vrolijk gekleurd landschap ook nog de kans heeft wat moois te breien en op te hangen. Kinderen die nog niet kunnen breien of haken kunnen dat vast in de voorjaarsvakantie leren van opa/oma of oom/tante.

advertentie