Hellas Hoevelaken danst in Schouwburg Arnhem

Nieuws

HOEVELAKEN - Het Gelders Kenniscentrum voor kunst en cultuur (KCG) organiseerde op 4 en 5 februari de jubileumeditie van 10 jaar Gelderland Danst! in de schouwburg van Arnhem. Danza Vibe, de dansselectie van Hellas Hoevelaken was uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Op een eigen compositie en met live begeleiding werd de dans met veel gevoel uitgevoerd. De zaal was in vervoering.

Evelien Kars van de dansselectie Danza Vibe wilde graag een dans met live begeleiding. Het werd een eigen compositie, speciaal voor Gelderland Danst! Samen met een vriend is ze achter de piano gaan zitten. Evelien kan heel goed verwoorden wat zij wil en Wilco is in staat dit om te zetten in muziek. Evelien zet de muziek weer om naar dans en Danza Vibe voert het uit. Het plaatje is compleet! Zo makkelijk was het echter niet…. Het was hard werken, blauwe knieën, problemen met kleding, extra trainen, muziek aanpassen, dans aanpassen, discussies te over, nog niet goed genoeg, nog niet goed genoeg, maar dan…JA! Zo is het goed!

En dan is het zondag 5 februari, 16.00 uur, in de schouwburg van Arnhem. Het doek gaat op en Hellas mag de voorstelling openen. De vleugel staat klaar…, de eerste noten worden door Wilco gespeeld…, de dans begint en de zaal verstomt….. Wat prachtig! Zo mooi wanneer de dans klopt met de muziek en met zoveel gevoel wordt uitgevoerd door Danza Vibe. Kippenvel! 6 minuten duurde de dans en hij bleef boeien tot het eind.

Gelderland Danst heeft weer een gevarieerd programma neergezet, voor ieder wat wils, en een prachtige gelegenheid voor de 12 groepen om in een theater op te kunnen treden. Behalve van Hellas Hoevelaken was er een optreden van drie buikdanseressen, een vecht-volksdans uitgevoerd door vier mannen en nog veel meer. Wij hopen dan ook volgend jaar weer een plaats te kunnen bemachtigen met een dansgroep van Hellas Hoevelaken.

advertentie