Verrassing troef bij eerste rondes Van Altena Cup

Nieuws

HOEVELAKEN - Vrijdag 3 februari werden de eerste 2 rondes van de Van Altena Cup (mogelijk gemaakt door DA drogisterij Van Altena) gespeeld. Er waren dit jaar 14 deelnemers. Er deden zich verschillende verrassingen voor waardoor Karel de Bree, Gerben van Pel, Erwin Flohr en Dirk Veldhuizen de halve finales bereikten die vrijdag 10 februari worden gespeeld. Aanvang zal tussen 20.15 uur en 20.30 uur zijn.

Karel de Bree zorgde in zijn eentje voor flinke verrassingen. In de eerste ronde schakelde hij Martin Veldhuizen, de sterkste deelnemer van het toernooi, uit met een fraaie paardvork. In de tweede ronde was De Bree te sterk voor Daan van Pel, nummer 1 in de clubcompetitie. Van Pel opende iets te agressief waardoor De Bree in het voordeel raakte. Na een lange partij trok Karel aan het langste eind.

Een andere verrassing was de overwinning van Tim de Jongh op Arco Floor. De week ervoor waren de rollen omgedraaid toen Floor won tijdens de clubcompetitie, maar De Jongh wist met een paar mooie aanvallen Floor te verslaan. De overwinning had De Jongh duidelijk moeite gekost, want in de tweede ronde speelde hij wat minder scherp tegen titelverdediger Dirk Veldhuizen (die Wim Hoebe in de eerste ronde had verslagen). Veldhuizen maakte hier dankbaar gebruik van en bereikte zonder veel moeite de halve finale.

Gerben van Pel had een gemakkelijke avond. In de eerste ronde speelde hij een salonremise tegen broer Daan. Dit was, vanwege het aantal deelnemers, net voldoende om door te gaan naar de tweede ronde, waar hij een cadeautje kreeg van Ben van 't Erve. Van 't Erve speelde in de eerste ronde tegen Arthur Scheerder.

De laatste finalist is Erwin Flohr. Flohr speelde in de tweede ronde tegen zijn vader Ruud Flohr. Met de nodige dosis pech koppelde het lot vader en zoon aan elkaar. Beide hadden hun eerste wedstrijd netjes gewonnen (Ruud zelfs zeer overtuigend) en een spannende strijd ontbrandde. De wedstrijd tussen Erwin en Ruud eindigde in een race; wie kon de koning van zijn tegenstander het snelst bedreigen. Uiteindelijk was dat Erwin en hij maakte het mooi af met een mat.

advertentie