Regiokampioenschappen springen voor paarden bij manege Luxool

Nieuws

NIJKERK - Vrijdag 10 en zaterdag 11 februari wordt er in manege Luxool te Nijkerk gestreden voor het regiokampioenschap springen Gelderland. Op vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur worden de hoogste klassen Z en ZZ verreden en op zaterdag vanaf 09.00 uur starten combinaties in de klasse B, L en M. De beste ruiters van dit kampioenschap gaan door naar de nationale indoorkampioenschappen. Verschillende Neuderuiters hebben zich geplaatst en gaan de strijd aan in deze thuiswedstrijd, waaronder Jan-Hein Brusse, springinstructeur van Neuderuiters. Verder Jonneke Scholte, Michel van der Knaap, Stefan Vodde en Dennis van den Brink.

Op zaterdag vinden de kampioenschappen in de klassen B, L en M plaats. Margaretha Scholte heeft in zowel het B als het L-springen een ijzer in het vuur, ook de zeer snelle Hellen Burgwal zal alles uit de kast halen om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Tijdens de barrage moet men zeker rekening met haar houden.

In de M-rubriek zal Klaas Mostert proberen zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen die begin april op het KNHS centrum in Ermelo verreden worden.

Het belooft dus een waar springspektakel te worden en de Neuderuiters zijn er trots op dat het kampioenschap weer in manege Luxool is, want deze manege behoort al jaren tot de topaccommodaties in de provincie Gelderland.

Dit regiokampioenschap is het eerste van drie grote evenementen de komende weken. Van 22 t/m 25 februari wordt het jaarlijkse paarden springconcours ,,Jumping Indoor Nijkerk'' verreden, waar dit jaar voor het eerst op zaterdag een nationaal 1.40 parcours verreden wordt. Op 2 en 3 maart wordt het grote ponyconcours De Zilveren Pony verreden. Kortom, volop paardensport van de bovenste plank de komende periode in manege Luxool.

Iedereen is van harte welkom in manege Luxool aan de Luxoolseweg en de toegang is tijdens alle evenementen gratis.

Kijk voor meer informatie op www.manegeluxool.nl of www.paardensportgelderland.nl

advertentie