ZVV Sparta Nijkerk wint terecht van Walk Inn Boys

2 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De beladen derby tussen Walk Inn Boys en ZVV Sparta Nijkerk stond woensdag 1 februari op het programma.

De druk lag uiteraard bij koploper ZVV Sparta die afgelopen vrijdag punten had verspeeld tegen het laaggeplaatste Drienerlo (4-4). Walk Inn Boys heeft een goede serie neergezet (9 punten uit de laatste 3 wedstrijden) en heeft niets meer te verliezen, behalve de eer.

ZVV Sparta heeft een mindere serie achter de rug en heeft de voorsprong op de nummer twee laten slinken tot slechts 1 punt. Dat het voor beide ploegen een lastige pot zou worden, stond van tevoren al vast. De vorige wedstrijd werd nipt in het voordeel van ZVV Sparta beslist (4-3), terwijl Walk Inn Boys zeker niet de mindere was. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Sporthal Corlaer had hier op geanticipeerd door extra tribunes te plaatsen zodat de vele toeschouwers de wedstrijd goed konden volgen. Die waren dan ook in grote getale gekomen, geschat word dat er toch zo'n 250 man aanwezig was.

ZVV Sparta begon niet goed aan de wedstrijd, en slordig balverlies zorgde voor de 1e kans voor Walk Inn Boys maar Casper Ijsbrandy wist Hendry Timmer niet te passeren. Sjaak Termaaten wist aan de andere kant ook niet te scoren en uit de daaropvolgende counter scoorde Walk Inn Boys gelijk de 1-0. ZVV Sparta leek niet erg onder de indruk en vervolgde de wedstrijd met veel balbezit en probeerde diverse aanvallen op te zetten. Walk Inn Boys speelde haar eigen spelletje en bleef loeren op de counter. ZVV Sparta leed sporadisch balverlies wat Walk Inn Boys in staat stelde om eruit te counteren en kansen te creëren. Die kansen werden echter niet verzilverd, waardoor ZVV Sparta in de wedstrijd kon komen. Na een grote kans voor Rene Kamphorst in de 8e minuut, scoorde Serkan Albayrak na een fout van de verder goed keepende Jasper van Beek de gelijkmaker. In de 15e minuut schoot Casper Ijsbrandy een vrije bal hoog over en nog geen minuut later raakte Brahim Elajjouri de paal voor ZVV Sparta. Hierna creerde Walk In Boys nog een grote kans, maar Hendry Timmer redde goed op een schot van Joost v.d. Brink. De beweeglijke Rachid Boughalab was een plaag voor de verdedigers van Walk Inn Boys en kreeg na een eigen actie een grote kans, maar schoot hard voor het doel van Walk Inn Boys langs. Hierna kreeg hij een gele kaart voor een overtreding, waardoor ZVV Sparta twee minuten met een man minder in het veld stond. Door deze overtal situatie kreeg Walk Inn Boys enkele grote kansen en wist net voor het rustsignaal de 2-1 te maken door een goal van Marco Kamphorst.

Walk Inn Boys probeerde na de rust weer dezelfde speelstijl op te pakken en kreeg na een counter weer een grote kans voor Casper Ijsbrandy, maar wist niet te scoren. Jasper van Beek moest hierna weer reddend handelen op een schot van Serkan Albayrak. Na slordig balverlies voorin bij Walk Inn Boys kon ZVV Sparta er een keer uit counteren en Auke Walet zette de 2-2 op het bord door een droge punter waarbij de keeper van Walk Inn Boys volkomen kansloos was. ZVV Sparta wist dat er meer te halen was en vervolgde vol vertrouwen het aanvallende spel. Walk Inn Boys wist echter ook af en toe onder de druk en te komen en Hendry Timmer hield zijn team in de race door enkele goede reddingen. Brahim Elajjouri schoot aan de andere kant op de keeper, maar wist in de 11e minuut toch te scoren en zette zo de 2-3 op het scorebord. Hierna werd een 3 tegen 2 situatie niet goed uitgespeeld door ZVV Sparta en liet zo de kans om de score uit te breiden liggen. In de 14e minuut loopt Serkan Albayrak tegen een gele kaart aan en zo weet Walk Inn Boys van een overtal situatie te profiteren, Joost v.d. Brink schiet na goed uitspelen van Walk Inn Boys de 3-3 tegen de touwen. Na een counter van krijgt Matthijs de Greef van Walk Inn Boys geel en staat ZVV Sparta weer met een mannetje meer. Net als Matthijs de Greef na de tijdstraf van twee minuten weer het veld inloopt schiet Sjaak Termaaten de 3-4 binnen met een harde punter. In de 21e minuut krijgt Casper Ijsbrandy geel en deze keer weet ZVV Sparta de man meer situatie te benutten door wederom een goal van Brahim Elajourri. Serkan Albayrak krijgt nog een grote kans maar mist tegenover de keeper van Walk Inn Boys. Sjaak Termaaten krijgt in de laatste minuut nog een gele kaart, maar Walk Inn Boys weet deze man meer situatie niet uit te drukken in een doelpunt en zo eindigt deze beladen maar sportieve derby wederom in een overwinning voor ZVV Sparta. Door deze 3-5 overwinning handhaaft ZVV Sparta zich aan kop van de 1e divisie E en blijft Walk Inn Boys middenmoter.

Volgende week neemt Walk Inn Boys het op tegen nummer twee ESA, woensdag 9 februari om 20.30u in Corlaer en mag ZVV Sparta aantreden tegen nummer vier Ruurlo. Deze wedstrijd is op vrijdag 11 februari om 20.30 uur in Sporthal Corlaer.