Oliebollen Ten Have weer in top tien!

26 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De oliebollen van bakkerij Ten Have & Van Dijk met vestigingen in de Gasthuisstraat 23 en de Venestraat 6 in Nijkerk hebben net zoals vorig jaar het cijfer 9 gekregen van het testpanel van het Algemeen Dagblad. Vandaag werden de uitslagen officieel bekendgemaakt, met het cijfer 9 staan de oliebollen van de Nijkerkse bakkerij op de gedeelde negende plaats in de top tien! De nummers vijf tot en met negen kregen allemaal een 9 als waarderingscijfer.

Ria ten Have is erg blij met dit resultaat. ,,Elk jaar staan we iedere zaterdag aan de kraam oliebollen te verkopen. Deze traditie wordt door de Nijkerkers en mensen uit omliggende plaatsen zeer gewaardeerd. Tot onze verrassing zijn onze oliebollen wederom getest door het AD panel en vol spanning hebben we vandaag in het AD de testuitslagen gelezen en we zijn ongekend trots op het resultaat. Vorig jaar stonden we met het cijfer 9 op de tiende plaats, dit jaar zijn we gestegen naar een gedeelde negende plaats.''

De bakkerij verwacht dit jaar door de herhaalde goede waardering wederom een extra toeloop op de winkel. Vorig jaar werden er in totaal maar liefst 37.000 oliebollen gebakken, zeg maar gemiddeld voor iedere Nijkerker één. De bakkerij is net zoals vorig jaar ongelooflijk verrast door de positieve test van het AD die dit jaar voor de 19e keer werd gedaan. ,,Per brief werden wij daarvan op de hoogte gesteld. De panelleden hebben 20 oliebollen gekocht en deze verzegeld en genummerd opgestuurd naar een jury die de oliebollen op smaak en geur hebben getest. Het juryrapport vermeldt dat onze oliebollen 'klein maar fijn' en luchtig zijn met een volle smaak. Verder happen ze lekker weg en zijn goed gedoseerd met appel'', aldus Ten Have. Zie ook www.bakkerijtenhave.nl.

advertentie
advertentie