Nieuwe penningmeester voor bibliotheek

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/HOEVELAKEN - Ad Jacobs wordt de nieuwe penningmeester van Stichting Bibliotheken Gemeente Nijkerk. Tijdens de laatste bestuursvergadering heeft de huidige penningmeester, Jos Kempers, zijn functie overgedragen.

Jos Kempers is vanaf 1996 nauw betrokken geweest vanuit het bestuur bij de ontwikkelingen van de bibliotheek, toen nog alleen bibliotheek Nijkerk. Vanuit zijn functie als accountant was hij verantwoordelijk voor de financiën van de bibliotheek. In de begintijd was dit een moeilijke periode omdat de bibliotheek het financieel erg zwaar had. Dit vergde intensieve inzet van het toenmalige bestuur. Vele gesprekken met de gemeente Nijkerk, raadsleden en fracties leiden uiteindelijk wel tot een goed resultaat. Hans Haak, oud voorzitter van het bestuur heeft intensief met Jos Kempers samengewerkt: ,,Het eindresultaat van alle besprekingen was de erkenning van het nut en waarde van het bibliotheekwerk inclusief de uitspraak van de wethouder Welzijn dat de Nijkerkse bibliotheek blijvend zal voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de erkenning van de bibliotheek als officiële gecertificeerde bibliotheek''. In 2004 is de bibliotheek van Nijkerk samengegaan met de bibliotheek van Hoevelaken. Daarmee is een vernieuwingstraject in gang gezet voor beide bibliotheken. ,,De bibliotheek van nu is meer dan alleen maar een uitleenpunt en daarop mag Nijkerk best trots zijn'', aldus Jos Kempers.

Jos Kempers wordt opgevolgd door bestuurslid Ad Jacobs. Ad Jacobs is 2 jaar lid van het bestuur van de bibliotheek en is directeur financiën & bedrijfsvoering bij Beweging 3.0.

De bibliotheken in Nijkerk en Hoevelaken vallen onder hetzelfde stichtingsbestuur en in de afgelopen jaren heeft de bibliotheek zich ontwikkeld tot een steeds belangrijkere speler in de lokale samenleving op het gebied van informatie, leesbevordering en cultuur. De stichting is een gecertificeerde basisbibliotheek met een bestuur op afstand die samen met de directeur de verantwoordelijkheid heeft voor de organisatie. Er werken 65 medewerkers waarvan 50 als vrijwilligers. Het bestuur hanteert de regels voor goed bestuur in de vorm van Cultural Governance voor de eigen taakuitoefening. In samenspraak met de gemeente Nijkerk geeft de stichting vorm aan eigentijds bibliotheekbeleid. Er zijn meer dan 10.000 geregistreerde leden, ruim 150.000 jaarlijkse bezoekers voor beide vestigingen en ruim 60.000 jaarlijkse digitale bezoekers van de website van de bibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie